Hoppa till huvudinnehållet

Snapchat-inspelning orsakade polispådrag: ”Det lät väldigt allvarligt”

Publicerad:
Två högljudda tjejer orsakade på fredagskvällen ett rejält polispådrag i samband med att de spelade in en snapchat-video. Foto: Jessica Gow/TT

På fredagskvällen fick polisen in ett larm om misstänkt grovt brott på Rud i Karlstad. Förbipasserande ska ha hört en kvinna skrika högt från en lägenhet på bottenvåningen.

Men när polisen väl kom fram till platsen så uppdagades sanningen.

– Det visade sig vara två glada, unga tjejer som spelat in en snapchatvideo, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Det var strax innan klockan 21 på fredagen som polisen fick in ett larm om befarat grovt brott på Rud. Vittnen förklarade att de passerat en lägenhetsbyggnad på Rud och hört upprörda skrik komma från en lägenhet på bottenvåningen, där balkongdörren stod öppen.

– Det lät väldigt allvarligt, så vi drog dit med ett par patruller, förklarar Lars Hedelin.

Men när polisen väl kommit fram till platsen visade det sig att läget inte var fullt så allvarligt som de först befarat.

– Det visade sig vara två glada, unga tjejer som spelat in en snapchatvideo. Men de förde sånt liv att de förbipasserande var helt övertygade om att någon utsatts för övergrepp, säger Lars Hedelin och fortsätter:

– Nu är det ju inget brott att spela in en video för sociala medier. Men det visste vi ju inte innan, och det är alltid bättre att folk ringer en gång för mycket än en gång för lite.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFalsklarmPolisenRudSociala nätverk

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.