Rivningen av kraftstationen fortsatt satt på paus

Publicerad:
Krafstationen i Stjärnsfors hotas av rivning Foto: Daniel Olausson

Det blir en förlängd tidsfrist för den 115 år gamla kraftstationen i Stjärnsfors. Detta efter ett möte mellan Hagfors kommun och Fortum som vill riva kraftstationen. En expert ska i början av nästa vecka göra en kulturhistorisk bedömning av fastigheten.

Därefter ska Hagfors kommun ha ett nytt möte med Fortum på onsdagskväll.

– Utifrån det här har vi från OR tagit initiativ till att göra en utredning över alla historiska byggnader och lämningar i Hagfors kommun. Det kan finnas byggnader och miljöer som man tror är skyddade , men som inte är det. Vi var nog många som trodde att denna byggnad var skyddad, men så var ju inte fallet, säger Boo Westlund OR), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Rivning av gammal kraftstation stoppas – kort respit för kommunen

Artikeltaggar

Boo WestlundHagfors kommunOberoende realisterPolitikStjärnsfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare