Hoppa till huvudinnehållet

Rivningen av kraftstationen fortsatt satt på paus

Publicerad:
Krafstationen  i Stjärnsfors hotas av rivning
Krafstationen i Stjärnsfors hotas av rivning Foto: Daniel Olausson

Det blir en förlängd tidsfrist för den 115 år gamla kraftstationen i Stjärnsfors. Detta efter ett möte mellan Hagfors kommun och Fortum som vill riva kraftstationen. En expert ska i början av nästa vecka göra en kulturhistorisk bedömning av fastigheten.

Därefter ska Hagfors kommun ha ett nytt möte med Fortum på onsdagskväll.

– Utifrån det här har vi från OR tagit initiativ till att göra en utredning över alla historiska byggnader och lämningar i Hagfors kommun. Det kan finnas byggnader och miljöer som man tror är skyddade , men som inte är det. Vi var nog många som trodde att denna byggnad var skyddad, men så var ju inte fallet, säger Boo Westlund OR), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Artikeltaggar

Boo WestlundHagfors kommunOberoende realisterPolitikStjärnsfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.