Formstarka Karlstads rutinerade anfallare varnar: ”Det lär bli krig”

Publicerad:
David Johannesson är i praktslag just nu, liksom hela Karlstad Fotboll. Men Johannesson tror att lördagsmatchen mot Haninge borta blir tuff. Foto: Tommy Andersson

– Det kommer att bli krig på en dålig plan.

David Johannesson, Karlstad Fotbolls mest rutinerade spelare, hissar den största varningsflaggan han hittar inför bortamatchen mot IFK Haninge under lördagen.

Formstarka KF kan vid seger ta ytterligare ett stort steg mot den hägrande andraplatsen i Ettan norra.

IFK Haninge är inte alls samma lag i år som det som slogs i den absoluta toppen av serien förra säsongen.

Förra året öste laget från södra Storstockholm in mål - i år har de så här långt gjort minst antal mål av alla lag och huserar på elfte plats.

Karlstad Fotboll är bullittförsedd (som det skulle heta i ett visst musikmagasin) fyra och i praktslag.

Vunnit allt i höst

Värmlänningarna har vunnit samtliga sina tre höstmatcher och har målskillnaden 12-2. Men rutinerade David Johannesson varnar för lördagsmatchen.

– En av de tuffaste bortamatcher vi har kvar. Det är väldigt svårspelat på deras konstgräsplan, det är strävt och svårt att få till det snabba spel vi gillar.

Johannesson fortsätter:

– Det kommer inte att bli något skönspel, det lär bli krig.

”Mer av en framspelare”

Med en formvässad Isaac Boye som toppforward har den gamla målsprutan Johannesson flyttat ner på en kant. Och trivs utmärkt.

– Det är skitkul att spela fotboll. Och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig brytt mig så lite om vem som gör målen som nu. Sånt har annars alltid varit väldigt viktigt för mig, men på äldre dagar har jag blivit mer av en framspelare, säger David och skrattar.

På topp igen?

Nu axelskadades Isaac Boye oturligt i andra halvlek när KF körde över toppkonkurrenten Umeå. Så det kan bli så att David återfår sin gamla position på topp.

– Vi får se. Kostas (tränare Panagopoulos) brukar inte släppa laget förrän under samlingen inför match, så jag vet inget än.

Oavsett innebär tre Karlstadspoäng i Haninge att kvalplatsen till Superettan kommer än närmare.

Artikeltaggar

David JohannessonEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare