Hoppa till huvudinnehållet

Crusadersstjärnan hyllar nya lagkamraten: "Hon är som en pitbull"

Publicerad:
Karin Ullén är taggad inför hemmapremiären på lördag.
Karin Ullén är taggad inför hemmapremiären på lördag. Foto: Tommy Andersson

När Carlstad Crusaders värvade finska Tytti Kuusinen sa hon att hennes styrka är sisu. En lätt underdrift, enligt lagkamraten Karin Ullén.

– Hon är som en pitbull. Superexplosiv, fysiskt fantastiskt duktig och kommer vara en publikfavorit.

Ny finska i Crusaders: ”Min styrka är sisu”

Det är en speciell match som väntar på Tingvalla på lördag – på flera sätt. Crusaders damer har hemmapremiär, kan ta ett rejält kliv mot SM-finalen i oktober, det är den första matchen med publik ”på riktigt” – och så är det välgörenhetsmatch där man samlar man in pengar till Frisk & Fri.

Frisk & Fri är en ideell förening som vill finnas överallt och stötta de som är drabbade av ätstörningar och deras närstående.

– Jag hoppas att folk är sugna på livesport och går man ur huse och kommer till Tingvalla. Jag vet att många vill komma ut och se på sport nu när restriktionerna börjat släppas, säger Crusadersstjärnan Karin Ullén. Vi fick ha 50 personer i publiken när vi spelade på Tingvalla sist, hoppas att vi kan dra mycket folk både för vår skull, men framförallt för insamlingens skull.

Karin och hennes lagkamrater har längtat efter sin publik.

– Man ryser av tanken att spela inför publik igen. Tingvalla är lagom stort. Vi spelade på Behrn och det blir inte samma sak när arenan är så stor. Så man går och längtar efter att spela på Tingvalla. Vi vill visa våra nya finskor att vi har en publiksport här.

Hur ser ert lag ut i år, tycker du?

– I grund och botten är det samma gäng som är med, sen har vi tappat några som flyttat för att studera – men vi har fått in finsk sisu. På träningarna har det sett bra ut, det är Finlands spets vi har plockat in och jag tror att det kommer att passa publiken. Sen ska vi få det att klaffa också. Det är annorlunda men väldigt roligt.

”Tuff match”

I välgörenhetsmatchen på Tingvalla är det Örebro som står för motståndet. En utmaning, menar Ullén.

– De har fått in en finsk trojka, de har ett bra och fysiskt starkt lag med flera spelare som är större än vi. Många har spelat ganska länge. Rutinen finns, även om de är unga. Det kommer bli en tuff match.

Tingvallapubliken kommer nu att få stifta bekantskap med de finska spelare som Crusaders värvat. Ullén tipsar om en lagkamrat att hålla koll på.

– Tytti Kuusinen från Finland, en running back. Vi sa det på träningen att hon är som en pitbull. Hon springer mer igenom folk än runt dem, skrattar Karin. Superexplosiv, fysiskt fantastiskt duktig och kommer vara en publikfavorit. Man kommer inte kunna gå på matchen utan att lägga märke till henne.

Här kan du se matchen mot Örebro.

Frisk & Fri

Frisk & Fri är riksföreningen mot ätstörningar. En ideell förening som startade 1983 i Stockholm och blev riksförening 2003 med stöd av Allmänna Arvsfonden. Föreningen vill sprida information och genomföra aktiviteter för att stötta drabbade av ätstörningar och deras närstående, arbeta förebyggande inom ätstörningsområdet och påverka för en bättre vård.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders damKarin Ullén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.