48-åring åtalas för fyra brott

Publicerad:
Den 28 november förra året körde mannen rakt i en rondell på riksväg 26 i Filipstad. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och olovlig körning kopplat till händelsen. I åtalet finns även punkter om hemfridsbrott och skadegörelse. Foto: Göran Persson

En 48-årig man åtalas för fyra olika typer av brott, skadegörelse, hemfridsbrott, grovt rattfylleri samt olovlig körning.

Vid en fällande dom i Värmlands tingsrätt kan han även komma att få betala skadestånd kopplat till hemfridsbrottet.

Den 48-årige mannen misstänks för en skadegörelse och ett hemfridsbrott i Storfors den 4 april i år, samt ett grovt rattfylleri och en olovlig körning på riksväg 26 i Filipstad den 28 november förra året.

I samband med händelsen på en adress i Storfors ska mannen ha trängt sig in i ett pars bostad och bland annat krossat en fönsterruta. Skulle mannen fällas i tingsrätten för brotten har brottsoffren yrkat på skadestånd på sammanlagt 15000 kronor, varav 10000 kronor för kränkningen och 5000 kronor för den krossade rutan.

När det gäller det grova rattfylleriet och den olovliga körningen slutade hans färd i Filipstad med att han körde rakt i en rondell, vilket orsakade vissa sakskador för Filipstads kommun som är målsägande i fallet. 48-åringen hade vid tillfället 0,16 milligram alkohol per liter i sin utandningsluft, vilket tekniskt sett inte är över gränsen för grovt rattfylleri som är 0,5 milliliter alkohol per liter utandningsluft. Brottet bedöms dock som grovt i det här fallet eftersom mannen körde en bil med sommardäck på vinterväglag, samt att han orsakade en singelolycka när han körde rakt genom rondellen. Att mannen även rapporterades för olovlig körning beror på att han vid det aktuella tillfället saknade ett giltigt körkort.

Mannen har i förhör erkänt samtliga brott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstadFilipstads kommunStorfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare