Hoppa till huvudinnehållet

Konsertstarten i Karlstad flyttas – fler ska få höra Loa Falkman

Publicerad:
Loa Falkman gästar Wermland opera för att sjunga Peer Gynt på Karlstad CCC. Nu flyttas konserten fram, för att hamna på rätt sida av datumet för de lyfta publikrestriktionerna. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Wermland opera flyttar fram starten för sin konsertserie till andra sidan månadsskiftet – för att fler ska få komma och höra bland andra Loa Falkman.

Att konserter flyttas eller till och med ställs in har vi vant oss vid under pandemin, men dagens flyttnyhet i konsertbranschen är i grunden positiv.

Det är efter beskedet om att restriktionerna för sittande publik lyfts bort den 29 september som operan tagit beslutet. Genom att flytta Peer Gynt, som är första punkten på konsertseriens program på KCCC, från den 18 september till den 6 oktober blir publikplatserna fler.

– I och med flytten till 6 oktober har vi nu möjlighet att erbjuda alla som köpt biljett att höra konserten! Om vi hade gett konserten den 18 september, hade vi varit tvungna att lotta ut 300 platser bland de 600 abonnenterna. Dessutom får vi nu även möjlighet visa denna unika konsert för en ännu större publik, säger opera- och orkesterchef Ole Wiggo Bang i ett pressmeddelande.

Falkman som Gynt

I Griegs Peer Gynt finns älskade konsertstycken som I bergakungens sal, Morgonstämning och Solveigs sång. Loa Falkman sjunger titelrollen och i övriga roller hörs Wermland Operas solister Anna-Maria Krawe, AnnLouice Lögdlund, Cecilie Nerfont och Christer Nerfont. Dessutom medverkar en handfull av de gästande solisterna från premiäraktuella Pajazzo & Gianni Schicchi.

Ole Wiggo Bang är glad över att fler kommer att kunna se operans föreställningar.
Ole Wiggo Bang är glad över att fler kommer att kunna se operans föreställningar. Foto: Helena Karlsson

Också den satsningen samt Stjärnorna i baren kan öppna upp sina salonger för fler framöver.

– Produktionerna på Wermland Opera öppnar vi upp lite mer försiktigt. Lokalerna är betydligt trängre än på KCCC, så till de föreställningar som inträffar efter 29 september av Pajazzo & Gianni Schicchi erbjuder vi fler platser, men planerar ändå med lite luft mellan sällskapen.

Artikeltaggar

AnnLouice LögdlundCecilie NerfontChrister NerfontCoronavirusetKarlstadLoa FalkmanMusikNöje/KulturOle Wiggo BangPandemiTeaterWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.