Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska villor ökar i pris – här ökar de mest

Publicerad:
Arkivbild. Villapriserna fortsätter att stiga i Värmland.
Arkivbild. Villapriserna fortsätter att stiga i Värmland.

Villapriserna i Värmland fortsätter att stiga, detta med fyra procent de senaste tre månaderna enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

På sikt kan dock prisökningen komma att plana ut.

– Det senaste årets extrema prisuppgång har nu börjat bromsa in i delar av landet. Vi väntar oss att bostadspriserna kommer att fortsätta stabiliseras under hösten. Även om många fortfarande är intresserade av att flytta till något större så finns det en gräns för hur långt det är möjligt att gå i budgivningarna, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Kontorschefen på Fastighetsbyrån, Thobias Green menar att sommarmånaderna brukar innebära en lugnare bostadsmarknad.

– Men högtrycket beträffande villor håller i sig. Efterfrågan är fortfarande betydligt högre än utbudet vilket driver upp priserna, säger han.

Tre kommuner

Den största prisökningen i Värmland de tre senaste månaderna sker främst i tre kommuner: Hagfors, Sunne och Säffle. Den procentuella prisökningen på villor har i de områdena ökat med 28, 18 respektive 10 procent.

”Ny prisnivå”

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Värmland stigit med 12 procent, medan villapriserna stigit med 13 procent.

– Vi har nått en ny prisnivå som vi av allt att döma får vänja oss vid. Vi tror att utbudet kommer att stiga under hösten, men inte så mycket att det påverkar prisbilden. Det är snarare så att många har rustat upp sina hus under pandemin, vilket ökar värdet när det är dags att sälja, säger Thobias Green.

Genomsnittspriset på en värmländsk villa är nu 2,2 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiHagforsLänsförsäkringar FastighetsförmedlingMarcus SvanbergSäffleSunneSvensk MäklarstatistikThobias GreenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.