Affärsmannen om planerna för Lungsund: ”Vi ska förädla hela anläggningen”

Publicerad:
Affärsmannen från Stockholm ska själv flytta till Storfors med sin familj. (ARKIVBILD) Foto: Tommy Andersson

Affärsmannen har köpt Lungsunds camping – men än vill han inte avslöja sina planer i detalj:

– Det kan jag prata om efter 1 oktober när jag tagit över.

NWT har flera gånger berättat om turerna kring Lungsunds camping och hotell som kommunen nu beslutat sälja.

Ett köpekontrakt är upprättat och underskrivet och Storfors kommun har tidigare berättat att priset för anläggningen stannade på 4,2 miljoner kronor.

Det är en affärsman och hans fru från Stockholm som har köpt.

”Ingen prutning”

Och som NWT tidigare berättat vill de pruta 1,5 miljoner på köpesumman.

Men affärsmannen anser inte att det handlar om en prutning:

– Jag har köpt en fastighet som förväntades vara i ett visst skick när jag gick till affär. Om det skicket förändras eller inte är som det utlovades – allting står supertydligt i köpekontraktet. Det finns inget utrymme för missförstånd. Därför finns det inte heller någon konflikt, säger han.

Menar du att kommunen fört dig bakom ljuset när det gäller skicket på fastigheten?

– I köpekontraktet som skrivs när man betalar handpenningen framgår alla villkor och de måste ju vara de vi kom överens om. Är det inte så dras det av från köpeskillingen – det är så enkelt som det låter.

Har besiktigats

Affärsmannen säger att han låtit göra en besiktning av campingen:

– Och låtit innehållet komma till kommunens kännedom. Sedan får de komma tillbaka till mig. Vi är sams, jag har en god relation med kommunen, och vi ser fram emot att få börja etablera oss där.

Affärsmannen säger att han kommer att bosätta sig i Storfors kommun med sin familj och att han redan vistats mycket där i sommar.

”Utveckla området”

Än vill han inte avslöja exakt vilka planer de har för Lungsunds camping:

– Vi ska utveckla området och förädla hela anläggningen så den blir mycket mer attraktiv än vad den är i dag. Och så ska vi se till att den blir i så bra skick att det går att bedriva en verksamhet där.

Vilken verksamhet är ännu hemligt.

Lovats anställning

– Men jag vill göra bra saker för kommunen och har redan lovat anställning till flera som bor i närheten. Jag har inte prutat utan håller mig till köpekontraktet – det är väldigt tydligt. När jag har tagit över den 1 oktober berättar jag gärna vad som kommer att hända.

Nytt trassel kring sporthotellet – nya köpare vill storprutaDe vill köpa Lungsunds camping – rejäl förlust för kommunenNytt campingbakslag – tänkta köparen har backat ur

Artikeltaggar

CampingHotellLungsundNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare