Hoppa till huvudinnehållet

Wall of Fame på Värmlands museum

Publicerad:
På Värmlands museum finns nu en utställning om Värmlandsidrottens Wall of Fame.
På Värmlands museum finns nu en utställning om Värmlandsidrottens Wall of Fame. Foto: Håkan Kamp

Från och med nu och hela september finns Värmlandsidrottens Wall of Fame-utställning på Värmlands museum i Karlstad.

Det var hösten 2019 som Värmlands idrottshistoriska sällskap, i samarbete med Värmlands idrottsförbund, valde in och presenterade de tio första namnen i Wall of Fame. Det var diplomutdelning och presskonferens i residenset och därefter ett idrottshistoriskt kafé med gott om kändisar i Stadshotellet i Karlstad.

Tanken var att en Wall of Fame-utställning sedan skulle turnera runt om i Värmland, men den hann bara till Kil, Torsby och Långberget innan coronapandemin slog till.

Men nu återupptas alltså turnén och i oktober kommer utställningen till Kristinehamn.

I Karlstad är det fri entré till WoF-utställningen och i möjligaste mån kommer det idrottshistoriska sällskapet att ha representanter på plats för att kunna berätta mer om Wall of Fame och värmländsk idrottshistoria i allmänhet.

Artikeltaggar

FamiljKarlstadSportVärmlands Idrottshistoriska SällskapVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.