Hoppa till huvudinnehållet

Strykande åtgång av lägenheterna på Sundsta torg och i Strykjärnet

Publicerad:
Många vill bosätta sig i något av de tre nya husen på Sundsta torg som blir åtta, elva och 13 våningar höga. Hittills har 106 av 136 lägenheter sålts. Foto: Illustration: Mondo arkitekter

Intresset för det nya bostadsområdet Sundsta torg har varit stort. De flesta av lägenheterna är redan sålda.

– Vi har sålt 106 av 136 lägenheter och är väldigt nöjda. Även Strykjärnet är nästan slutsålt.

Det beskedet ger Anna-Carin Wahlström, marknads- och säljansvarig på Prepart som tillsammans med Karlstadhus står bakom projektet.

Säljstarten för de 136 bostadsrätterna var i mars och nu återstår det inte många lägenheter i de tre husen som blir 8, 11 och 13 våningar höga.

Stor sammanställning: Här är alla stora byggen i Karlstad under 2021Stor satsning på utemiljön vid första Sundsta torg-huset

– Alla fyror och femmor är sålda. Kvar finns 16 stycken treor, fyra tvåor och två stycken ettor. Totalt har vi sålt 106 av 136 lägenheter och dessutom är ytterligare åtta reserverade.

Är inte förvånad

–Att försäljningen redan har kommit så långt trots att bygget ännu inte är påbörjat är vi väldigt nöjda med. Intresset har varit väldigt stort sedan säljstarten och i konkurrens med övriga projekt i stan, säger Anna-Carin Wahlström.

Men hon är inte förvånad.

– Nej, läget är ju väldigt bra alldeles intill Sundstatjärn och nära centrum. Dessutom är månadsavgiften låg.

Nu inleds markarbetena för Sundsta torg med spontning på den före detta parkeringsplatsen bredvid Sundstabadet.
Nu inleds markarbetena för Sundsta torg med spontning på den före detta parkeringsplatsen bredvid Sundstabadet. Foto: Christer Wik

Priset för bostadsrätterna ligger på från 1 200 000 för en etta på 32 kvadratmeter till mellan 2 850 000 och 4 250 000 för en trea på 68-77 kvadrat.

– Markarbetena inleds den här veckan för Sundsta torg med spontning och därefter väntar pålning. Dessa arbeten pågår i cirka tre månader. Sedan väntar bygget av två källarplan där det blir parkering, säger Maria Frykblom, projektutvecklare på Prepart.

Inflyttningen inleds i december 2023 i det första huset och avslutas i hus tre i februari 2024. Då är även de fyra lokalerna vid det nya torget klara.

– Där flyttar ett gym, en restaurang och troligen en frisör in, säger Maria Frykblom.

Så här kommer Preparts och Karlstadhus nya trekantiga så kallade strykjärnsbyggnad på Norrstrand se ut. 20 av 25 lägenheter har sålts.
Så här kommer Preparts och Karlstadhus nya trekantiga så kallade strykjärnsbyggnad på Norrstrand se ut. 20 av 25 lägenheter har sålts. Foto: Illustration: Mondo arkitekter

Även lägenheterna i det så kallade strykjärnshuset (en trekantig smal byggnad) som har börjat byggas i korsningen Lagmansgatan/Alstersgatan/Sunnegatan på Norrstrand har gått åt som smör i solsken för Prepart och Karlstadhus.

– Här återstår bara fem av 25 bostadsrätter. Alla är treor på 71-86 kvadratmeter samt en trefyra på 101 kvadrat. Priserna ligger på 2,4-4,1 miljoner kronor. Försäljningen startade i mars och det blir inflyttning i huset till midsommar nästa år, säger Anna-Carin Wahlström.

Markarbetena är i gång i korsningen Sunnegatan/Lagmansgatan/Alstersgatan för Preparts och Karlstadhus 25 nya bostadsrätter på Norrstrand.
Markarbetena är i gång i korsningen Sunnegatan/Lagmansgatan/Alstersgatan för Preparts och Karlstadhus 25 nya bostadsrätter på Norrstrand. Foto: Christer Wik

Prepart bygger även 37 bostadsrätter längs Färjestadsvägen. Projektet heter Koltrasten och alla lägenheter slutsåldes före sommaren. Inflyttningen börjar i december.

Prepart bygger 37 nya bostadsrätter längs Färjestadsvägen. Inflyttningen sker till vintern.
Prepart bygger 37 nya bostadsrätter längs Färjestadsvägen. Inflyttningen sker till vintern. Foto: Christer Wik

Inom kort inleds dessutom bygget av bolagets 15 radhusbostäder intill Edsgatans gård. Även sex villatomter ingår i projektet.

Förbereder för bygget av Sundsta torg

Artikeltaggar

Anna-Carin WahlströmBostad och byggenEdsgatanEkonomiFärjestadKarlstadhusMaria FrykblomNorrstrandPrepartSundsta

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.