Premiär för hockeypodden NWT Istid – Färjestads lagkapten gästar

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Färjestads lagkapten Mikael Wikstrand är premiärgäst när NWT-sporten släpper hockeypodden Istid. Tidningens sportchefer Markus Strömberg och Solveig Voyce kommer att hålla i podden, där nya avsnitt släpps varje vecka.
Foto: Lisa Olaison
Istiden är här – på flera sätt. På lördag är det seriepremiär i SHL och idag, tisdag, släpps podden NWT Istid, där lyssnarna varje vecka får ta del av senaste nytt runt Färjestad och får lära känna såväl aktuella spelare som gamla hockeyprofiler.
– Det känns både pirrigt och roligt att köra igång, säger Markus Strömberg.

Färjestads lagkapten Mikael Wikstrand är gäst i premiäravsnittet. Han berättar om hur det egentligen gick till när han bestämde sig för att komma tillbaka till Färjestad, hur han brukar ta in stämningen och kärleken från publiken under match, om sin stora passion i livet – och så fantiserar han ihop drömpizzan och avslöjar sin stora last.

– I slutet av podden passar han över en fråga till vår nästa gäst, säger Solveig Voyce.

Det är NWT:s sportchefer och hockeyreportrar Solveig Voyce och Markus Strömberg som kommer att hålla i podden, som kommer ut med nya avsnitt varje vecka.
Foto: Lisa Olaison

Varje vecka kommer ett nytt avsnitt av NWT Istid. Varannan vecka kommer NWT:s sportchefer Solveig Voyce och Markus Strömberg prata om de hetaste händelserna just nu, och varannan vecka gästas podden av en aktuell gäst.

– Vi är väl medvetna om att vi inte är först med en hockeypodd, men vi är taggade på formatet och hoppas kunna finnas med i lurarna när man åker till skolan, jobbet – eller till Löfbergs Arena, säger Solveig Voyce.

Markus fortsätter:

– Vår ambition är att släppa korta avsnitt varje vecka, där vi varannan vecka går igenom veckans snackisar och varannan vecka lär vi känna till exempel spelare i Färjestad.

Avsnitten, som kommer att vara runt 30 minuter långa, finns där poddar finns, bland annat på Spotify och Acast.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.