Hoppa till huvudinnehållet

Nya satsningen: Djur och natur ska bota stress och depression

Publicerad:
Djur och natur ska hjälp människor med stressrelaterad ohälsa att må bättre. Foto: Charlotte Ferneman

Region Värmland säger ja till rehabilitering med djur och natur. Detta skriver man i ett pressmeddelande på tisdagen.

Grön rehabilitering, som det kallas, kommer att kunna erbjudas som ett komplement till övrig vård för de som lider av stressrelaterad ohälsa, depression och ångest.

De som kommer att driva den gröna terapin kommer att i regionens regi bestå av hälso-sjukvårdspersonal och personal med trädgårds/biologi kompetens. Själva rehabiliteringen kommer att bygga på Socialstyrelsens beskrivning av evidensbaserad praktik.

– Äntligen har vi kommit fram till verkstad i denna fråga. Även om denna planering till en början inte motsvarar Värmlandssamverkans ursprungliga önskemål i omfattning, är det ändå en seriös och viktig satsning som kan förbättra, utveckla och bredda vårdutbudet i Värmland, säger Marianne Utterdahl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Politikern Marianne Utterdahl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Politikern Marianne Utterdahl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Foto: Lisa Olaison NWT

Artikeltaggar

ÅngestDepressionPsykisk ohälsaRegion VärmlandStressVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.