Hoppa till huvudinnehållet

NWT Media börjar sälja bredband

Publicerad:
Sture Bergman, VD NWT media, är mycket nöjd med att kunna erbjuda ett komplett digitalt paket.
Sture Bergman, VD NWT media, är mycket nöjd med att kunna erbjuda ett komplett digitalt paket. Foto: Lisa Olaison

Snart kan du både få dina lokala nyheter och din bredbandsuppkoppling via NWT Media.

Som ett av de första mediebolagen i Sverige kommer NWT Media att kunna erbjuda internetuppkoppling i Karlstad och Skövde.

Först ut att erbjuda både lokala nyheter och bredbandslösningar var VK Media i Umeå via dotterbolaget Fiber8. Och det är därifrån som NWT Media nu hämtar konceptet.

Mediekoncernen VK Media

VK Media har sitt säte i Umeå och inom koncernen ingår bland annat morgontidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet med tillhörande nyhetssajter vk.se och folkbladet.nu. Inom koncernen finns även gratistidningen Totalt Umeå och tryckeriet Daily Print. VK Media är delägare i bredbandsbolaget Fiber8.

– Internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna ta del av vårt digitala innehåll så det kompletterar vår befintliga produktportfölj väldigt bra. Flera av våra prenumeranter väljer att läsa nyheter digitalt och då blir det självklart för oss att även kunna erbjuda bredband. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra läsare ett komplett digitalt paket, säger Sture Bergman, vd för NWT Media.

Den lokala marknaden

NWT Media ser flera möjligheter genom satsningen. Den skapar mervärde för de befintliga kunderna och ger också möjligheten till att nå nya kundgrupper.

Namnet blir NWT Media bredband och affärsidén är att erbjuda bredband till ett konkurrenskraftigt pris. En viktig fördel är också närheten till den lokala marknaden. Kundservice och administration kommer att finnas i Karlstad.

Befintliga prenumeranter får rabatt på bredbandstjänsten, som planeras att finnas till försäljning från och med den 1 december, och nya kunder får med en digital prenumeration på köpet. Erbjudandet gäller inledningsvis privatpersoner som är kopplade till stadsnätet i Karlstad och Skövde. På sikt ska tjänsten erbjudas i hela Skaraborg, Dalsland och Värmland.

– Det är smidigt att kunna paketera bredband tillsammans med vår lokaljournalistik, vi är ett av få mediehus i Sverige som gör det, avslutar Sture Bergman.

NWT Media

NWT Media är ett av Sveriges ledande mediehus som genom 17 lokala varumärken i Värmland, Dalsland och Skaraborg levererar lokal journalistik via sajter, appar och printprodukter.

Artikeltaggar

BredbandFibernätKarlstadNäringslivNWT Gruppen ABSkaraborgSkövdeSture BergmanVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.