Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Dikt överträffar verklighet

Publicerad:
Memoarerna har dock inte imponerat recensenterna som anser boken vara för lång, ofokuserad och upprepande, skriver Byrån.
Memoarerna har dock inte imponerat recensenterna som anser boken vara för lång, ofokuserad och upprepande, skriver Byrån. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Pratar Löfven och Andersson fortfarande med varandra på fikat eller behöver regeringen kanske en samordningsminister igen, undrar Byrån.

Den tidigare vänsterledaren Jonas Sjöstedt har nyligen utkommit med sina memoarer om partiledarskapet. Förväntningarna tycks ha varit höga, inte minst då Sjöstedt tidigare skrivit relativt framgångsrikare deckare inspirerade av sin tid som Europaparlamentariker.

Memoarerna har dock inte imponerat recensenterna som anser boken vara för lång, ofokuserad och upprepande. Kanske är det lättare att skriva när man själv får bestämma handlingen.

Samordning på Regeringskansliet?

Finansminister Magdalena Andersson (S) lovordar skattesänkningar för 10 miljarder kronor. Den tidigare konflikten om välfärd mot skattesänkningar verkar därmed som bortblåst.

Lite märkligt blev det dock då Stefan Löfven knappt en vecka tidigare hade utmålat alliansens skattesänkningar som en grogrund för gängkriminalitet. Pratar Löfven och Andersson fortfarande med varandra på fikat eller behöver regeringen kanske en samordningsminister igen?

Land utan armé

Sverige har ingen fungerande armé. Det var det bistra budskapet som stod att läsa mellan raderna i Riksrevisionens rapport (Rir: 2021:23) som granskat regeringens hantering av armén mellan 2016 och 2020.

Det finns ett klassiskt citat som lyder: Alla länder har en armé – sin egen eller någon annans. Frågan som följer är vilken armé som skyddar Sverige?

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AlliansenDeckareFörsvarsmaktenGängkriminalitetJökenJonas SjöstedtMagdalena AnderssonRiksrevisionenSigneratSkatterSocialdemokraternaStefan LöfvenVänsterpartiet