Hoppa till huvudinnehållet

Han tog platsen till amatör-SM på Åby

Publicerad:
Carlos Lennon tog en välförtjänt seger och därmed är Nicklas Nilsson klar för amatör-SM på Åby den 9 oktober.
Carlos Lennon tog en välförtjänt seger och därmed är Nicklas Nilsson klar för amatör-SM på Åby den 9 oktober. Foto: Lennart Kihlman

Den 9 oktober är det SM-dagen på Åby.

I amatör-SM blir det Nicklas Nilsson med Carlos Lennon som får representera regionen efter att man vunnit uttagningsloppet under måndagskvällen på ett imponerande sätt.

Det är Sofie Karlsson med Åmål som hemmabana som tränar Carlos Lennon och efter flera bra prestationer den senaste tiden fick han äntligen vinna lopp.

Och det krävdes en bra insats på nytt för att vinna det här loppet. Carlos Lennon öppnade snabbt men med hjälp av en solfjäderseffekt höll Livi Money Maker ledningen från innerspåret. Därmed fick Carlos Lennon göra jobbet utvändigt och han gjorde det med bravur.

Mitt på den sista långsidan tog Carlos Lennon över ledningen och vann säkert före Staro Merlin på snygga 13,7 över medeldistans.

– Jag kör Carlos Lennon mycket i jobb så jag hade bra koll på honom. Jag höll på med ponnytrav när jag var liten men var sedan borta från travet innan jag tog ut licensen igen när jag var 29 år, berättade 31-årige Nicklas Nilsson.

Förtjänade segern

Insatsen som Carlos Lennon gjorde var vass men den som Fossens Wally slog till med i lopp sex var ännu bättre.

Hon hängde i tredjespår innan hon kom till ledningen i mitten av den andra kurvan. På sin utsida fick hon Gerben och en bit in på upploppet såg Fossens Wally slagen ut men hon kontrade till seger.

– Man blir imponerad av de hästarna som vi har i travsporten och det är bara att lyfta på hjälmen för den här prestationen. Hon var lite entömd på innerspår i den sista kurvan och det gjorde att vi tappade lite, men på upploppet kunde jag släppa av henne. Hon var förtjänt av att vinna det här loppet, sa Dagfinn Aarum som körde åt Magnus Jakobsson.

Vass V5-rank

Vi rankade den rätta V5-raden på åtta rader men det stannade på fyra rätt då vi spikade Tourzo Power i V5-2. Här vann i stället den andrarankade 17-oddsaren Billy Idol som tog ledningen och vann säkert tillsammans med Ole Johan Östre.

– Jag trodde att det skulle bli svårt att komma förbi Kontios häst från start men det lyckades. Hästen var väl förberedd och vann enkelt, sa Östre om Billy Idol som tränas av Susanne Richter.

Jonathan Carre vinner mest montélopp i landet för dagen och den här kvällen blev det en ny seger. Han fick en kanonstart med Amazon Font och var snabbt framme i rygg på ledande Best Song Ever trots att hon startade 40 meter framför. Det blev dock en stenhård duell då Best Song Ever vägrade att ge sig och Amazon Font vann med ett huvuds marginal.

Dubbel för Törnqvist och Jepson

Fighter Simoni hade en lämplig uppgift med ett innerspår i volten över kort distans med Carl Johan Jepson. De höll ledningen efter en hård körning in i den första kurvan och sedan var dramatiken i loppet över för segern blev lätt.

Det är Maria Törnqvist som tränar och det blev en ny seger i loppet efter med Listas Champion. Även här var det innerspår i volten med Jepson och ledning runt om.

Petter Karlsson är ny tränare på Färjestad och i det sista loppet tog han sin första seger på den nya hemmabanan sedan flytten till Värmland. Segerhästen var Irri Flow men det var en del tur med i bilden då Jula Netprice galopperade med allt klart på upploppet.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonDagfinn AarumFärjestadstravetMagnus JakobssonMaria TörnqvistTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.