Hoppa till huvudinnehållet

Loui fostras till FBK-supporter: ”Finns inget annat”

Publicerad:
Linus och Emmelie Epperlein Manneteg är stora FBK-fans. De hoppas att sonen Loui ska få samma kärlek till klubben. Foto: Joachim Lagercrantz

Om Ture Varg någon gång tröttnar på sitt uppdrag som FBK-maskot, finns en god kandidat på Långtäppan i Karlstad. Där bor en något mindre hårig, men väldigt charmig sötnos som med stor sannolikhet kommer att synas i Löfbergs arena lika mycket som Ture. Möt Loui, ett år.

– Han är verkligen född till FBK-supporter, berättar pappa Linus Epperlein Manneteg och skrattar.

Det är en varm sommardag när vi hälsar på Färjestadsfamiljen. Loui kikar fram under sin FBK-solhatt. Han skrattar och kör världens charmoffensiv. Ingen blygsel här inte, den unge FBK-supportern har hoppat över förmiddagsvilan men är trots det på ett strålande humör.

– Han är en väldigt glad bebis, intygar mamma Emmelie.

Louis föräldrar är sanna FBK-supporters. Linus har följt laget länge, och när han träffade Emmelie värvades hon in i hockeygemenskapen. Idag är ishockeyn familjens gemensamma intresse.

Linus kör ismaskin i Löfbergs arena. En lördag i somras fick sonen Loui testköra. Eller ja nästan, testsitta i alla fall.
Linus kör ismaskin i Löfbergs arena. En lördag i somras fick sonen Loui testköra. Eller ja nästan, testsitta i alla fall. Foto: Joachim Lagercrantz

Kör ismaskin

Linus känner kanske många av er läsare igen. Han jobbar i Löfbergs arena, och många har säkert sett honom när han kör ismaskin.

Förra året i juli föddes parets son Loui. Han börjar nog ana att han kommer att fostras till att bli FBK-supporter. Han har nämligen redan haft en hel del grön-vita prylar omkring sig, trots sin unga ålder.

– Han hade en bebisbody med Färjestadtryck men den har han vuxit ur, säger Emmelie.

Hatten passar dock – ja, i alla fall nästan. Och fler prylar lär det bli när han blir större.

– Vi hade hoppats att han skulle kunna följa med till Linus jobb redan från början, vara i miljön och se på ismaskinen, men det har ju inte gått på grund av pandemin, berättar Emmelie.

Men nu så!

En lördag fick Loui hänga med till Löfbergs arena, och titta på ismaskinen. Den är nu en stor favorit, om man ska uttrycka sig försiktigt.

– Vi satt och tittade på Strömstad Hockey Classic på tv:n och när ismaskinen åkte förbi i sändningen, när det snackades i pausen så försökte Loui titta runt kommentatorerna för att inte missa ismaskinen, skrattar Linus.

En nöjd Loui hälsar på pappa Linus på jobbet i Löfbergs arena. Med på bilden är också mamma Emmelie.
En nöjd Loui hälsar på pappa Linus på jobbet i Löfbergs arena. Med på bilden är också mamma Emmelie. Foto: Joachim Lagercrantz

Förra säsongen fick familjen följa från tv-soffan. Nu hoppas de på en mer ”normal” höst, med matcher på plats i arenan. Saknaden efter livehockey är stor, och med Färjestads minst sagt flitiga truppbygge med flera hemvändare, är förväntningarna på årets säsong allt annat än blygsamma.

– Det är ett riktigt vasst lag de satt ihop, det ska bli väldigt spännande att följa dem den här säsongen, säger Linus.

Är det självklart för er föräldrar att fostra Loui till Färjestadsupporter?

– Ja, det finns inget annat. Alla släktingar som håller på Färjestad... Det skulle kännas konstigt om han började hålla på något annat lag när han blir större. Vi ska göra allt för att få honom att känna den glädje Färjestad har gett oss, menar Linus.

Vad tycker då pandemibebisen och den unge supportern Loui om Färjestad?

Det är än så länge okänt.

Men han trivs bra på ismaskinen i alla fall!

Emmelie och Linus fostrar nästa generation hockeyfans. Möt Loui, 1 år.
Emmelie och Linus fostrar nästa generation hockeyfans. Möt Loui, 1 år. Foto: Lisa Olaison NWT

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyLöfbergs ArenaNedsläpp

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.