Hoppa till huvudinnehållet

Wermland pride sändes digitalt för andra året – slog tittarrekordet

Publicerad:
Åter igen sändes Wermland pride digitalt på grund av pandemin.
Åter igen sändes Wermland pride digitalt på grund av pandemin. Foto: Privat

Årets pride i Värmland sändes digitalt precis som fjolårets. Men med erfarenhet i bagaget så slogs tittarsiffrorna med det dubbla.

Prisutdelning, panelsamtal och två musikframträdanden stod på lördagseftermiddagens agenda.

Hazel Svensson blev årets Pridekämpe för sitt mångåriga engagemang och kamp för HBTQ-frågor.

– Han har varit modig, visat civilkurage och stått fram och frontat frågor som är viktiga. Han började redan som tonåring och har hållit på i många år, säger Matilde Konglevoll, ordförande Wermland pride.

Evenemanget sändes från Nöjesfabriken på Facebook och började vid 14-tiden på lördagseftermiddagen.

Panelsamtal i stället för parad på årets Wermland pride

Dubbelt så många tittare

Förra året lyckades sändningen skrapa ihop 60 tittare vid ett tillfälle. I år slogs den siffran med det dubbla, 120 bänkade sig framför Facebook och Wermland pride.

– Det känns jättebra. Vi känner själva att vi har fått till ett bra evenemang och att engagemanget runt om i Värmland har varit jättestort.

Mellan de olika inslagen så visades bilder på olika pridefiranden runt om i länet, de publicerades också på föreningens Facebook-sida.

– Tanken var att skapa en form av folkfest runt om i Värmland och det tycker jag att vi har klarat ganska bra i år. Vi har fått till det på ett bra sätt.

Praktisk och generell diskussion

Evenemanget hade också mer seriösa inslag i form av paneldebatter.

– Vi hade bra paneldiskussioner. Politikerna och Hazel diskuterade aktuella frågor, både praktiska och generella frågor om hur man arbetar i Karlstad med hur man skapar medvetenhet kring HBTQ-frågor. Det var en bra debatt eftersom de som diskuterade är personer som är insatta och brinner för frågorna. Med sin kunskap visar de en vilja att arbeta vidare med det här, det tyckte jag kom fram i diskussionen.

Matilde Konglevoll är mycket glad och nöjd med dagens evenemang och tycker att allt gick smärtfritt.

Inslaget avslutades dock med en uppmaning om engagemang. Förra året uttryckte Konglevoll att det ändå är ganska få som står bakom arrangemanget och att det är tufft att ordna.

– Det är tufft men också kul och vi vill uppmana fler att engagera sig inför 2022, sa hon som avslutande ord.

Pride-parad sänds digitalt även i år: ”Blir ändå en fest”Digital pridefest på nytt: ”Då når vi också de som behöver pride mer”

Artikeltaggar

FacebookHazel SvenssonKarlstadMatilde KonglevollNöjesfabrikenPolitikPrideVärmlands länWermland Pride

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.