Hoppa till huvudinnehållet

För stora grupper vid bord på O’Learys

Publicerad:

Tillväxt- och tillsynsförvaltningen utförde fredagen den 27 augusti kontroll på O'Learys i Karlskoga. De ville se om de följde lagen om smittskyddsåtgärder på serveringsställen.

Vid besöket kunde handläggarna konstatera att det vid flera tillfällen satt mer än åtta personer vid samma sällskap och att personalen inte var uppmärksammade på hur besökarna fördelade sig vid borden.

Man noterades även att folk stod upp och drack, bland annat vid bardisken, när de minglade runt och medan de förflyttade sig mellan sällskapen.

Förvaltningen bedömer att verksamheten brister i sina rutiner och ska återkomma med en ny inspektion.

Ezzat Chatila, driver O'Learys i Karlskoga.

– Det är olyckligt att det blir så här. Vi har utbildat vår personal och vi har gjort det vi kan för att minska spridningen av Corona. Men det är svårt när inte gäster följer reglerna. Vi kan inte ha en vakt vid vartenda bord. Under sommaren har vi haft något vi kallar för insläpp/utsläpp. Vi har en entrévärd som kollar hur mycket folk som är inne . Vi har nu bara sittande gäster. Blir ett bort tomt så släpper vi in nya personer.

Han säger att de utgår ifrån att folk tar sitt eget ansvar.

– Men det gör de inte. Folk har ingen respekt för coronan. Vi har en entrévärd och två vakter. Men det kan gå en minut och någon byter bord. Men överlag sköter sig folk. Det är också bra att kommunens handläggare är här, de är duktiga och vi lär av varandra. Vår personal är bra, vi har lyckats stoppa flera som försökt ta sig in med falskt leg till exempel, säger Ezzat Chatila.

Artikeltaggar

NyheterO'learys

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.