Kvinna åtalas för vårdslös bilkörning i bostadsområde

Publicerad:
En kvinna åtalas för att ha kört bil vårdslöst när hon var påverkad av narkotika och saknade körkort. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

En kvinna i 30-årsåldern åtalas bland annat för vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning efter en bilfärd i de södra delarna av Kristinehamns kommun.

Det var i slutet på juni i år som kvinnan enligt åtalet körde personbil efter att ha använt amfetamin. Hon åtalas därför för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Hon ska vid tillfället heller inte haft körkort och kvinnan har tidigare dömts för körkortslös bilkörning.

– Brottet bör bedömas som grovt eftersom hon tidigare lagförts för olovlig körning och det skett vanemässigt, står det i åtalet.

Kvinnan åtalas också för vårdslöshet i trafik då hon ska ha kört så pass fort genom ett bostadsområde att mötande trafik tvingades väja kraftigt för att inte krocka med henne.

I slutet på maj ska hon haft en elpistol utan att ha rätt till det och åtalas därför också för vapenbrott.

Kvinnan erkänner ringa narkotikabrott men förnekar övriga brott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov olovlig körningKristinehamns kommunRattfylleriRinga narkotikabrottVapenbrottVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare