Insändare: Hänsynslöst utfört arbete av Ruds kyrkogård

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är upprörd över oredan som uppstod i planteringen vid en grav på Ruds kyrkogård i Karlstad i samband med att personalen blåste bort barr från gräsmattorna.
Foto: Helena Karlsson

En kraftig storm hade hemsökt graven på Ruds kyrkogård i Karlstad som jag besökte i fredags. Orsaken var att jag på långt håll iakttog hur man blåste bort barr från gräsmattorna. Det kördes högt och lågt utan att se vad det orsakade, det stod som ett moln i luften av jord och barr. Flera föremål blev omkullkastade och mycket barr hamnade i planteringen. Detta medförde att jag fick sätta igång med iordningställande av graven för att få den fin igen. Detta respektlösa arbete passar inte på denna plats utan i skogen.

Arga Tanten

SVAR DIREKT: Vi blåser och städar regelbundet

Vi blåser och städar regelbundet ytorna på kyrkogården och när vi är klara går vi över området för att se till så att allt ser bra ut. Vi beklagar att du upplevde att gravplatsen inte var i ordnat skick när du besökte kyrkogården.

Kontakta gärna kyrkogårdsexpeditionen så vi får prata om vad som har hänt.

Elna Forsberg

Kyrkogårdschef, Karlstads pastorat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.