Hoppa till huvudinnehållet

Eraja Jaam skrällde i Årjäng - på nytt

Publicerad:
Eraja Jaam ordnade en ny skräll i Årjäng när han ledde från start till mål i lopp fyra.
Eraja Jaam ordnade en ny skräll i Årjäng när han ledde från start till mål i lopp fyra. Foto: Lennart Kihlman

Eraja Jaam verkar trivas bra i Årjäng.

I juli skrällde han rejält när han vann till oddset 87,56 och under torsdagen var det dags för en ny seger på banan i Nordmarken.

– Det verkade som att han tyckte det var roligt att springa före de andra, sa Tom Horpestad.

Det är Jonas Moberg som tränar Eraja Jaam men den här gången var det Tom Horpestad som satt i sulkyn.

Från ett tredjespår i volten blev det gott om plats med två strykningar och Eraja Jaam öppnade så snabbt att han tog ledningen i kamp med Briljant Sensation efter att Crazy First Love galopperat från innerspåret.

I spets drog Eraja Jaam på ett i hårt tempo, 13,2 det första varvet, och hade hela tiden ett klart försprång. Konkurrenterna kom aldrig nära någon gång under loppet och Eraja Jaam vann med säker marginal till oddset 26,29.

– Eraja Jaam har visat att han har fin kapacitet. I dag fick han springa i ledningen och det verkade som att han tyckte att det var roligt att springa före de andra. I den här klassen ska det klaffa för att man ska vinna och det gjorde det nu, sa Tom Horpestad.

Stora värmländska framgångar

Även i de tre sista loppen för dagen blev det värmländska vinster.

I det sjätte loppet tog Anton Sverre sin tredje tränarseger sedan han startade upp sin verksamhet den 1 juli. Vinnarhästen var Decent Look som hade Dagfinn Aarum i sulkyn. Decent Look kördes till ledningen varvet kvar och sättet som hon gick undan på till slut berättade att fler vinster följer.

Sedan var det dags för Lars-Inge Olsson-tränade Merci Bråten som kördes av Nathalie Blom. Merci Bråten tog ledningen men Nathalie släppte när Carl Johan Jepson kom med loppets favorit Hera Sisu. Det var fritt fram hela tiden då favoriten låg på en del och Merci Bråten avgjorde på ett rejält sätt.

Jenny Jonsson Ryman tränar Notation som avslutade tävlingsdagen tillsammans med Paw Mahony. Efter ett lopp i rygg på ledande Free Fall Web kom Notation ut ett spår på den sista långsidan och han avgjorde knappt mot Big Top Lindy efter en hård slutstrid.

Grym comeback av Kagan

Robert Bergh är ingen vanlig gäst när det är lunchtrav i Årjäng men den här dagen var han på plats och hade en mycket imponerade vinnare i treårige Kagan, som inte hade startat på tre månader, i V4-2.

Robert Bergh var väldigt intresserad av att komma till ledningen, men problemet var att Jörgen Åsén hade samma taktik med innerspårets Prosecco. Därmed blev det stenhård körning den andra femhundringen, som avverkades i 11,5-tempo, innan Kagan var i ledningen.

Med tanke på åldern, distansen och att det var den första starten på länge borde den öppningen ha satt sig i benen men Kagan vann lätt.

– Jag hade tänkt komma till ledningen och köra ett snabbt slutvarv men det blev tvärtom. Prestationen och tiden 15,5 över lång distans med voltstart för en treåring är enormt bra så det bådar gott inför Kriteriekvalet nästa vecka, sa Bergh.

Norska vinster

I V4-1 blev det norsk seger genom Björnemyr Klara. Efter ett lopp i rygg på den ledande favoriten Edelstiara vreds Björnemyr Klara ut för attack in på upploppet och avgjorde med säker marginal.

– Vi fick en fin resa och en perfekt lucka när en konkurrent galopperade utvändigt i den sista kurvan. Hon gick fint in i mål så det var en bra insats. Hon har mött bra hästar och gjort fina lopp utan att få vinna så det var skönt att det var hennes tur idag, sa Herman R Tvedt.

Även i det andra kallblodsloppet på V4 blev det norsk seger. Dock inte genom favoriten Rein Flax som generades till galopp in i den första kurvan utan av Alonso O.R. och Espen A Schem efter ett lopp utvändigt om ledande Furderud Prinsen.

I det femte loppet debuterade Lord Boko, Maria Törnqvist tränar, genom att vinna från spets med Carl Johan Jepson.

Artikeltaggar

Anton SverreÅrjängÅrjängs travbanaCarl Johan JepsonDagfinn AarumJonas MobergMaria TörnqvistRobert BerghTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.