Hoppa till huvudinnehållet

Unga konstnärer möts på hotell

Publicerad:
Liisa Hedin och Thereze Norell ställer ut tillsammans i Karlstad under september.
Liisa Hedin och Thereze Norell ställer ut tillsammans i Karlstad under september. Foto: NWT Redaktion

På torsdag blir det after work med vernissage på Hotell River C i Karlstad. Konstnärerna som visar sin konst då är Liisa Hedin från Häljebol och Theréze Norell från Karlstad.

Torsdagseftermiddagen den 2 september är det dags för en ny dos konst i regi av konstnärerna och Health And Dance Club. Då är det vernissage och efter det kommer målningarna att sitta uppe till beskådan i en månad, en våning upp i hotellet.

Båda utställarna hämtas i Värmland denna gång.

Stockholmsbördiga Liisa Hedin bor i Häljebol i Säffle kommun och målar abstrakt i akryl.

– Jag vill inte att det ska vara så komplicerat, utan jag vill att färger och former ska gå ihop och kännas som en harmoni, säger hon.

Hon är utbildad grafiker, men yrkesmässigt är hon på väg mot en omsvängning:

– Jag pluggar till svetsare, men jag är grafisk formgivare, utbildad på Broby grafiska. Jag sadlade om nu i pandemin och valde ett bristyrke, berättar hon.

Theréze Norell är uppväxt i Västra Ämtervik och bor i Karlstad. Hon skapar i akvarell och mixed media. I sommar har hennes konst bland annat kunnat ses i Galleri Lökboden i Rottneros park.

Artikeltaggar

HäljebolHealth And Dance ClubKarlstadKonstNöje/KulturSäffleUtställningarVästra ÄmtervikVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.