Strandvägen ansluts till kommunens VA-nät

Publicerad:
Trafiken regleras med ljussignaler på Strandvägen i Bengtsfors.

Just nu slutförs arbetet med att ansluta ett 20-tal fastigheter på Strandvägen i Bengtsfors till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Under förra veckan och denna vecka regleras därför trafiken längs sträckan med ljussignaler.

– Det vi gör nu är att vi tar den gamla vattenledningen ur bruk. Det är det sista momentet i det här arbetet, säger Niklas Ednell, chef för vatten- och avlopp, fjärrvärme och renhållning i Bengtsfors kommun.

Fastighetsägarna längs Strandvägen har tidigare haft enskilda brunnar.

Nu på fredag, den 3 september, beräknas arbetet vara klart.

Samtidigt har det kommunala energibolaget Bengtsfors Energi AB även passat på att lägga ned fiber och el i området.

Kommunen satsar totalt 4 miljoner kronor på projektet.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)Niklas EdnellNyheterVAVatten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare