Jepsons oväntade taktik blev ett genidrag

Publicerad:
Miss Irma spurtade hem V86-1 med Carl Johan Jepson. Foto: Malin Albinsson

Treåriga Miss Irma inledde karriären med tre raka vinster men sedan har hon haft dåliga lägen och även galopperat.

Under onsdagskvällen var hon en vinnare igen när hon vann V86-1.

– En läcker travare med fin spänst, berömde Carl Johan Jepson.

Då Björn Goop var på auktion i Frankrike fick Carl Johan Jepson köra Miss Irma i Quick Pay Pokalen med 100 000 kronor till vinnaren.

Miss Irma blev klar favorit på V86 och många trodde att hon skulle komma till spets men Jepson valde en annan taktik. Han tog en lugn start och efter att Miss Irma följt med i rygg på Lilliannes Love tackade hon för draghjälpen genom att speeda förbi till slut.

– Det var kul att hon fick vinna lopp igen. Det var ett litet fält i dag så jag tänkte att jag skulle ge henne ett snällt lopp och hon skötte sig fint och spurtade bra. Jag hade lite svårt att få ut henne men när hon väl kom ut nöp hon i rejält, sa Jepson.

I Count's Pride Pokalen gick segern till Down Under med sin tränare Robert Bergh. Down Under var den ende som kunde följa ledande Aquarius Face under slutvarvet och på upploppet gick han förbi utan större svårigheter.

– Det här var ett genrep inför Kriteriekvalen nästa fredag och han var bättre än vad jag hade vågat tro. 500 kvar kände jag att det fanns hur mycket som helst att köra med trots att det hade gått fort, sa Bergh.

Övriga V86-vinnare på Åby var Loveexplosion H.C. och Racing Ribb där framför allt den sistnämnde imponerade då han fick trava först i andraspår och vann på snygga 11,7 över kort distans.

Tungt favoritfall

Åtta rätt den här jackpotkvällen gav 435 973 kronor och en stor anledning var att storfavoriten Hemisphere föll i den fjärde avdelningen då han galopperade kort efter start. Nu vanns loppet i stället av Tyhoon Face som fick ett bra lopp i rygg på ledande Jeppas Uppercut och en lucka i god tid.

Örjan Kihlström fick inte vinna med Hemisphere men han spetsvann den andra avdelningen med S.G.Sherman, som har Tom Horpestads gamla stjärnsto Riva del Sole som mamma.

Kashmir River var bara bäst i den sjätte avdelningen när han vann från utvändigt om ledande Faeza Zet och Albacete avslutade V86-omgången med en säker spetsvinst.

Artikeltaggar

ÅbyCarl Johan JepsonÖrjan KihlströmRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare