Insändare: Karlstad city liknar en spökstad

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill se en livfull centrumhandel i Karlstad och tycker att det är galet med ett nytt köpcenter på Månsberget.
Foto: NWT Arkiv

Till min fasa fick jag och många med mig höra att det skall byggas på Månsberget. Har de beslutande i byggnadsnämnden och kommunen tappat förståndet helt? Ytterligare ett ”köpcentra” är inte vad Karlstad behöver. Vi har ett på Bergvik och ett i Välsviken – bevisa för oss medborgare nyttan av ett tredje. Har ni varit i city nyligen? Tomma lokaler överallt. Vår så fina stad liknar en spökstad.

Jag var i Duvanhuset och besökte Olssons Tyger som tyvärr måste stänga på grund av att kontraktet går ut och ingen ny lokal som passar går att hitta.

Det vore bättre att ni engagerade er i centrumhandeln i stället och försökte hjälpa de handlare som sliter sitt hår för att kunna stanna kvar och även få affärerna att gå ihop. Olssons har funnits i centrum i 20 år och den butiken kommer att vara saknad av många. Det har funnits kunder som rest långväga för just den butiken och som vill ha den kvar.

Dags för de styrande att visa vad de går för!

Ledsen och förbannad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.