Hoppa till huvudinnehållet

Femte bästa svenska i sitt första Ironman – ”Jag kände mig pigg efter målgång”

Publicerad:
Carolina Höij strålar efter målgång i sin Ironman-debut.
Carolina Höij strålar efter målgång i sin Ironman-debut. Foto: Finisherpics

Carolina Höij lyckades bra i Ironman Copenhagen. Hon korsade mållinjen på tiden 10 timmar och 44 minuter.

– Jag är väldigt nöjd. Det var min första långa triathlontävling. Jag hade bara testat en kort 2019. Sen har det varit stängt med tävlingar.

Carolina Höij har länge velat göra en Ironman. Hon var anmäld till förra årets Ironman Copenhagen men den blev inställd.

Ironman Kalmar, Sveriges största triathlontävling, ställdes in för andra året i rad men det gjorde inte Ironman Copenhagen.

– Jag fick beskedet runt midsommar och då var det bara att göra sig redo för start, säger Carolina.

Hon simmade 3,8 kilometer på 1 timme och 14 minuter, vilket var ungefär vad hon räknat med. Cyklingen gick lite bättre än väntat. Carolina trampade 18 mil på 5 timmar och 42 minuter.

Carolina kände sig fräsch vid den sista växlingen.

– Det var roligt att kliva av cykeln och börja springa. Jag sprang maraton (42,195 kilometer) på 3.36, efter 18 mils cykling.

Carolinas maratontid imponerade.
Carolinas maratontid imponerade. Foto: Finisherpics

3 timmar och 36 minuter var snabbast av samtliga damer.

Carolinas totaltid var 10 timmar och 44 minuter och hon blev fyra av de tio som tävlade i klassen kvinnor 45-49 år. En norska, en danska och en tyska var före henne i mål.

Carolina var 40:e bästa dam, av fler än 200 som deltog, och femte bästa svenska.

– Nån mer Ironman blir det nog. Jag kände mig pigg efter målgång och då är det ju lättare att tänka att man vill prova det en gång till, säger Carolina.

Hon tävlar för Kristinehamn multisport.

– Mycket av den vardagliga träningen gör jag med mina klubbkamrater i stan. Jag har fått jättemycket hjälp, av simmare, cyklister och löpare.

Kristinehamn multisports Kent Linné tävlade också i Ironman Copenhagen, i klassen 50-54 år. Kent kom i mål efter 14 timmar och 16 minuter.

Artikeltaggar

IronmanTriathlon

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.