Hoppa till huvudinnehållet

SM-brons till Sofie Skoog

Publicerad:
IF Götas Sofie Skoog vann under söndagen SM-brons i höjdhopp.
IF Götas Sofie Skoog vann under söndagen SM-brons i höjdhopp. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IF Götas Sofie Skoog hoppade på söndagen hem ett SM-brons när hon klarade 1.81. Guldet vanns av Erika Kinsey.

På söndagen avgjordes damernas höjdhopp på friidrotts-SM i Borås. Det var länge osäkert om Sofie Skoog skulle komma till start i SM på grund av skada, men det gjorde hon och det slutade med medalj för IF Göta-hopparen.

Sofie Skoog vann SM-bronset efter att ha klarat 1.81 meter i andra försöket. Värmländskan gick in på 1.74 som hon klarade i första försöket och Skoog tog även 1.78 i första. På 1.84 rev Sofie Skoog två gånger innan hon sparade ett hopp till 1.86.

Ingrid Ronge från IF Rigor var nära bronset. Hon tog också 1.81 i andra försöket men det som avgjorde var att Sofie Skoog klarade 1.78 i första.

Guld till Kinsey

SM-guldet gick till Erika Kinsey som klarade 1.88 i sista försöket och det gjorde även silvermedaljören Bianca Salming från Turebergs FK. Men Kinsey från Trångsvikens IF var ensam om att ta 1.86 i första vilket avgjorde guldstriden eftersom att varken Salming eller Kinsey hoppade över 1.90.

IF Götas Evelina Erlandsson klarade 1.78 i sista försöket och slutade på sjätte plats.

Maja Nilsson som var i final på OS fanns inte med på SM 2021.

Erika Kinsey, som tränar med Sofie Skoog i Karlstad, vann SM-guld 2021.
Erika Kinsey, som tränar med Sofie Skoog i Karlstad, vann SM-guld 2021. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Artikeltaggar

FriidrottFriidrotts-SMIF GötaSofie Skoog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.