Hoppa till huvudinnehållet

Hagalundsbor vill bevara skogen: ”Vill att den gula färgen försvinner”

Publicerad:
Det är området mellan Henstad och Våxnäs som Hagalundsbor vill bevara. Just närheten till skogen har flera i Facebooktråden angett som skäl till att man flyttat till området.

Ett av kommunen gulmarkerat området rör upp känslor på Hagalund.

Planer på framtida byggnation i området gör att skog och motionsspår kan försvinna.

NWT skrev i maj om Karlstads kommuns översiktsplan, som sträcker sig till 2050, där det bland annat berättades om en utveckling av stadsdelen Henstad.

Nya översiktsplanen föreslår bostäder i I2-skogen och på Jäverön

Med på kartan fanns också ett litet gulmarkerat område inte långt därifrån, öster om Hagalund. Detta område vill boende i området gärna ha kvar i nuvarande skick. Inte med hus och liknande.

Thomas Johansson författade ett inlägg i en lokal Facebookgrupp. Han skrev där att det finns risk att det välanvända motionsspåret försvinner framöver. Inlägget har fått ett antal delningar och kommentarer från andra Hagalundsbor.

En passage

Till NWT utvecklar han vad man är kritiska till.

– Det är planerna på ett bostadsområdet på den delen, om jag förstått det rätt, mellan Gustavsberg och Hultsberg.

På det aktuella området finns bland annat det nämnda spåret samt vanligt skog. Det är även en passage för de boende till Sannaskogen.

– Och den kommer man att gå miste om nu, säger Thomas Johansson.

Han säger att man vill att ”den gula färgen försvinner” från kartan. I sitt inlägg uppmanar han invånare att höra av sig med synpunkter till kommunen.

– Var och en ska skriva vad de tycker, jag har inte skrivit att man ska tycka det ena eller andra. Men jag hoppas att många gör sin synpunkt hörd. När ett beslut blir taget kan det sedan gå fort.

Skönt med skog

Thomas Johansson tycker, liksom flera andra i inläggstråden, att eftersom kommunen värnar om friluftslivet så borde man också värna det aktuella området.

– Här är det enkelt att komma in i skogen. Man ska också komma ihåg att vi bor nära vältrafikerade vägar, då är det skönt att enkelt komma in i en skog ibland.

Artikeltaggar

GustavsbergHagalundHenstadHultsbergKarlstads kommunNyheterÖversiktsplanSkog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.