Hoppa till huvudinnehållet

Från hobbyrummet till tv-rutan – Robin, 33, tävlar i Lego Masters

Publicerad:
Robin Nilsson tillsammans med lagkamraten Jacob Pedersen från Helsingborg. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Legointresset har funnits länge, men det var sambon som fick honom att söka till programmet Lego Masters.

– Jag kände ”kommer jag att platsa i det här”, men jag tycker nog att jag är ganska bra, säger Robin Nilsson från Årjäng som i helgen blir ”tv-kändis”.

När det populära programmet där personer förvandlar de färgglada klossarna till fantasifulla byggen gör sin andra säsong finns en värmlänning med.

– Jag har varit intresserad av Lego länge och träffade många av dem som var med förra säsongen, och de sålde in programmet väldigt bra kan man säga, säger Robin Nilsson och skrattar.

Men det krävdes övertalning från sambon för att en ansökan skulle gå i väg. Han var nervös för om han skulle platsa bland byggarna.

– Det är ju de bästa som är med, men jag tycker nog att jag är ganska bra.

Vad är det som är så kul med Lego?

– Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Du kan göra precis vad som helst, det gäller bara att lära sig hur man ska sätta ihop bitarna.

Legointresset svalnade i tonåren, men efter att Robin Nilsson börjat tjäna pengar så vaknade det till igen.

– Då kunde man köpa de stora häftiga sakerna. Jag började bygga efter ritningar, men sen så spårade det ur.

Han berättar att han och sambon har ett gemensamt hobbyrum på 50 kvadrat där hälften är Robins och Legobitarnas.

Här har Robin Nilsson byggt Årjängstrollet i Lego. Han låter sina byggen vara kvar ett eller två år, sedan får bitarna gå vidare till ett nytt projekt.
Här har Robin Nilsson byggt Årjängstrollet i Lego. Han låter sina byggen vara kvar ett eller två år, sedan får bitarna gå vidare till ett nytt projekt. Foto: Privat

Hur går du tillväga när du bygger hemma?

– Jag brukar komma på idéer på vad jag vill göra och sedan genomföra dem som rena projekt. Jag har en lista nu så jag kör igenom dem efter hand. Men sedan hamnar det alltid bitar på bordet och när jag har lite tid över så sitter jag och vrider och vänder på dem, och så har man upptäckt ett nytt sätt att sätta ihop dem.

I programmet får deltagarna ett givet tema och ska sedan utifrån detta göra ett bygge tillsammans. Robin parades ihop med Jacob Pedersen från Helsingborg.

– Vårt samarbete funkade bra, vi kompletterade varandra. Han har en bra känsla för färg och form och jag har koll på det byggtekniska. Vi diskuterade innan vad det skulle kunna komma för utmaningar och gick igenom vad vi ville använda för tekniker, även om det inte går att förbereda sig på vad som ska komma.

Är Legosuget större eller mindre efter medverkan?

– Innan var suget stort, jag hade idéer då och under programmet, men nu har jag tagit ett break. Det blev lite för mycket så jag behöver göra lite annat. Men jag har några idéer så suget börjar komma tillbaka.

Programmet har säsongspremiär på lördag klockan 20.00 på TV4.

Hur känns det inför att det börjar sändas?

– Nervöst. Redan nu börjar folk känna igen mig från reklamen, så det ska bli kul att se hur de reagerar när det börjar sändas.

Robin Nilsson jobbar till vardags i matbutik och träffar därigenom många människor varje dag.

Här är det Wawelkatedralen i Kraków som avbildats i Lego av Robin Nilsson.
Här är det Wawelkatedralen i Kraków som avbildats i Lego av Robin Nilsson. Foto: Privat

Är du beredd på att det kan komma Legofantaster och be om en autograf?

– Jag är beredd, vore bara kul.

Artikeltaggar

ÅrjängLegoNöje/KulturNyheterTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.