Hoppa till huvudinnehållet

Svepskäl i Eda kommun

Publicerad:
Upplöst i Eda.
Upplöst i Eda. Foto: Lars Swanö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kostnaderna för vård och stöd ökar kraftigt i Eda kommun, och därför föreslås att vårdutskottet upplöses och ersätts med en socialnämnd. Men det är egentligen bara ett svepskäl för att bli av med det förra kommunalrådet Hans Nilsson (före detta Hela Edas Lista, numera Sjukvårdspartiet). Det är så uppenbart att det bara är dumt och pinsamt att förneka det.

För i och med att man upplöser utskottet upplöses också kommunstyrelsen, där Nilsson sitter på ett mandat han inte självmant vill lämna. Nilsson kommer inte att kunna nomineras till en nyvald kommunstyrelse. Det är i och för sig ett oskick att, som Hans Nilsson gjort, klamra sig kvar på en post trots att man lämnat det parti man ursprungligen valdes för och därmed representerar, men var då öppen med varför ni gör den här manövern.

Hur ekonomin skall bli bättre av det här kan man fråga sig. Det är förmodligen i stort sett samma politiker som kommer att hamna i den nya socialnämnden som var de som satt i det vårdutskott som skall ha misskött sig så. Eller skall de skylla det på Nilsson också?

Artikeltaggar

Eda kommunHans NilssonHela Edas listaLedareSjukvårdspartiet i VärmlandSocialnämnder