Hoppa till huvudinnehållet

Innebandytalangen som lever med sporten dygnet runt: ”Bestämt mig för att satsa”

Publicerad:
Josef Kullberg brinner för innebandyn. Han lever med sporten omkring sig hela tiden och har höga mål med sporten. Foto: Lisa Olaison

Det första han gör när han vaknar varje morgon är att ställa fötterna på innebandygolvet. Josef Kullberg lever med sporten dygnet runt.

– Jag bestämde mig för att göra om rummet så att jag kan träna när jag vill, säger talangen.

Här är de uttagna till Värmlandslagen i innebandy

17-årige Josef Kullberg från Karlstad har haft siktet inställt på att ta en plats i Värmlandslaget i höst. Det har han också gjort, då han är med som reserv i det lag som presenterades på onsdagen.

Och han blickar ännu längre framåt, när vi pratar om målet med sporten i hans hjärta.

– Jag vill komma så långt som möjligt. I sommar har jag fått möjligheten att se vad som krävs för att komma till toppen. Jag är beredd att lägga ner de timmarna och hoppas få spela. Det skulle kännas som en stor möjlighet att kunna få visa upp sig för hela Sverige.

”Jättestor möjlighet”

Den målmedvetne Karlstad IBF-spelaren blev i somras inbjuden till Växjö, där SSL-laget Växjö Vipers huserar. Han reste ned som ledare, och var den yngste ledaren på plats.

– Jag har varit där som deltagare förut, men nu är jag för gammal för det, så de frågade om jag kunde vara med som ledare. Det är en jättestor möjlighet, och det var väldigt roligt att få vara där.

Josef Kullberg berättar om sommarens stora innebandyäventyr, när han blev inbjuden som ledare till Växjös läger.
Josef Kullberg berättar om sommarens stora innebandyäventyr, när han blev inbjuden som ledare till Växjös läger. Foto: Lisa Olaison

Hur var det i Växjö?

– Det var väldigt kul, man blev väldigt trött då det var igång från tidig morgon till sen kväll. Men det var en inblick i hur man måste träna för att komma till toppen. Det märks att även om man har kommit långt i innebandyn är det mycket kvar att lära. Man lär sig från de bästa i Sverige. Det var väldigt roligt.

Lever med innebandyn

Resan till Växjö gav minst sagt mersmak, för en redan ”innebandytokig” Josef. Hans rum är inrett för att maximera träningsmöjligheterna, och i somras tog han det hela ytterligare ett steg.

– Jag skaffade en loftsäng när jag var 14 år, det enda jag har i rummet är en bokhylla och en klädbyrå. Resten är innebandygolv. Nu i sommar köpte jag plattor så att jag kunde lägga ett golv utomhus. Jag kände att jag verkligen vill satsa på innebandyn och då kunna träna när jag vill. Jag har kunnat få in ett fullstort mål i rummet och har plats att dribbla och så.

Det låter ju onekligen som att du har hittat din grej.

– Ja, verkligen. Jag bestämde mig för att satsa och bli bra på innebandy, byggde om rummet och det dröjde inte länge innan jag fick resultat. Innebandyn har varit med mig sedan jag var sex år gammal och jag har aldrig tappat sugen.

Innebandyn finns överallt hos Karlstadfamiljen Kullberg.
Innebandyn finns överallt hos Karlstadfamiljen Kullberg. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

InnebandySSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.