Hoppa till huvudinnehållet

Tog femte raka segern från debuten - förhandsfavorit att vinna Oaks

Publicerad:
Efter fem starter vet ännu inte Great Skills hur det känns att förlora.
Efter fem starter vet ännu inte Great Skills hur det känns att förlora. Foto: Lars Jakobsson TR Bild

Hans-Owe Sundberg har beskrivit Great Skills som den mest talangfulla häst som han har tränat.

Under onsdagskvällen tog hon sin femte raka seger från debuten när hon vann Lime Abbeys lopp.

– En av kandidaterna till att vinna Oaks, men det är många som är bra i kullen, sa Per Lennartsson.

Efter att Hans-Owe Sundberg kört Great Skills i de första starterna fick Per Lennartsson chansen bakom henne den här gången.

Ett åttondespår bakom startbilen förvandlades snabbt till ledningen och efter 15,2 det första varvet vann hon säkert före Imhatra Am, som var positiv i den första starten på svensk mark.

– En fin travare med ett starkt psyke. Hon öppnade bra från start utan att jag körde något på henne. Till slut blev hon lite lat men tog i på egen hand när det kom upp en häst på utsidan, sa Per Lennartsson.

Global Virgin tvåa

I V86-7 gjorde Årjängshästen Global Virgin, Birger Pettersson Wiik tränar, ett jättelopp som tvåa bakom Funny Boy. Från spår sju bakom startbilen öppnade hon mycket snabbt men kom inte förbi Wish me Magic och fick nöja sig med rygg ledaren i en öppning på 08,6/500 meter. Trots att det kostade en del kraft i inledningen av loppet avslutade Global Virgin vasst på open stretch och det känns mest som en tidsfråga innan hon vinner lopp på nytt.

I Ibrahim Pashas lopp för treåriga hingstar var Graham Hill favorit och det blev också en enkel seger. Han kunde inte hålla ut Immigrant Am den första biten men Ulf Ohlsson kunde snabbt gå fram och överta ledningen. Mer rutinerade Mellby Jinx kom sedan upp på utsidan men Graham Hill hade inga problem med att sprinta undan till slut.

– En väldigt fin travare, stark och rejäl, berömde Ulf Ohlsson.

Dubbelt Untersteiner

En häst som utmärkte sig under kvällen var urstarke Niford de Baux. Han var ensam på start och hade inga problem att hålla undan 40 meter för betydligt mer rutinerade hästar.

V86-omgången inleddes med en fartfest när favoriten Global Agreement vann. Han tog spets men fick sedan oväntat hård press av Romero. Det första varvet öppnades på 10,9 men trots det kunde Global Agreement hålla undan närmast före Dats so Cool, som visade fortsatt toppform med en vass avslutning från tredje par invändigt.

– Vi fick öppna fort och sedan kom Conrad Lugauer med sin häst så det blev en tryckare till. Global Agreement fick bekänna färg i dag och det var storstilat att stå hela vägen in i mål, sa Johan Untersteiner.

Tränar gör Peter Untersteiner som även hade vinnaren i avdelning tre. Loppet avgjordes av att Darah Bibo kunde ta sig förbi Sharp Dream i spetskampen.

I V86-2 blev det en andraplats för Björn Goop med Digital Eye, som avslutade rappt efter en sen lucka. Vann efter ett rejält slutvarv gjorde comebackande Kapten Brodde, som fortfarande är obesegrad i ett felfritt lopp.

Spets och slut var det som gällde i avdelning fyra. Oskar Florhed skickade Condior till ledningen per omgående och efter ett lågt tempo mitt i loppet blev segern säker före Arch Lane.

Artikeltaggar

ÅbyBirger Pettersson WiikBjörn GoopPer LennartssonPeter UntersteinerSolvallaTravUlf OhlssonV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.