Svenskorna missade simfinaler

Parasport
PUBLICERAD:
Pernilla Lindberg, här under Paralympics i Rio 2016.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Det blir inget svenskt deltagande i simfinalerna under Paralympics första dag. Varken Pernilla Lindberg eller Lina Watz lyckades ta sig vidare från försöken, men båda har chans på revansch på andra distanser.

Pernilla Lindberg, som har kvalat in till fem sträckor i Paralympics, slutade sexa i sitt försökslopp, på 100 meter fjäril, när tävlingarna inleddes under natten till onsdagen. Hon tar sig därmed inte vidare till final.

Lindberg har aldrig tagit en medalj på Paralympics men tog två VM-guld för fyra år sedan och imponerade stort i våras i EM i Portugal då hon plockade hem fyra medaljer. Med lopp på 200 meter frisim, 200 meter medley, 100 meter ryggsim och 100 meter bröstsim har hon fler medaljchanser senare under tävlingarna.

Lina Watz slutade sjua och sist i sitt försöksheat, på 400 meter fritt. 25-åringen får ett nytt försök i bassängen på 100 meter ryggsim på måndag, en gren hon tog EM-silver på i fjol.