Hoppa till huvudinnehållet

Här lär nya bussdepån i Karlstad hamna

Publicerad:
Karlstad kan få en ny, samlad bussdepå i Välsviken.
Karlstad kan få en ny, samlad bussdepå i Välsviken. Foto: Sanna Emanuelsson

Nästa vecka fattar regionstyrelsen inriktningsbeslut för ny bussdepå i Karlstad.

Troligen hamnar den i Välsviken.

I dag finns två bussdepåer i Karlstad, en på Våxnäs för regiontrafiken och en på Örsholmen för stadstrafiken. Men nu gör krav på elkonvertering och större fordon att man håller på att växa ur depån på Örsholmen samtidigt som depån på Våxnäs behöver renoveras.

Nu vill Region Värmland, som ansvarar för kollektivtrafiken i länet, ha en depå i Karlstad för både läns- och stadstrafik.

Vill lägga ny bussdepå i VälsvikenBussdepå utreds vidare – oklart vad investering skulle kostaTvå bussdepåer i Karlstad kan bli en

Förslaget till regionstyrelsen är att fatta ett inriktningsbeslut om att bussdepån ska ligga i Välsviken, en bit från handelsområdet.

Hur mycket den nya depån kommer att kosta är lite oklart, men en uppskattning som anges i underlaget är runt 250 miljoner kronor.

För att depån ska bli verklighet krävs bland annat en ny detaljplan och väganslutning mellan Södra Kroppkärr och Välsviken.

Artikeltaggar

Trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.