Hoppa till huvudinnehållet

Covidsmitta på vårdboende i Karlskoga

Publicerad:

Ett antal personer på ett av Karlskogas vårdboenden har bekräftats positiva för covid-19.

Trots att man i Karlskoga kommun valt att ha kvar många av restriktionerna inom äldreomsorgen bekräftas nu att smittan återigen tagit sig på ett av kommunens vårdboenden.

– Tyvärr så är det just det här som Folkhälsomyndigheten hela tiden flaggat för: Svenska befolkningen får inte slappna av utan vi måste fortsätta att vara lika noga, säger kanslichef Eva Persson.

Vårdboenden i Karlskoga är sedan en tid öppna för besök, men man uppmanar närstående och personal att fortsätta använda den skyddsutrustning som finns.

Ingen allvarligt sjuk

De som bekräftats positiva är en handfull personer där alla är fullvaccinerade.

– Våra brukare är vaccinerade och likaså de flesta av vårdpersonalen, men det är en lömsk sjukdom och lömsk smitta, säger Persson.

Att de fått vaccin har gjort att ingen, än så länge, är allvarligt sjuk och är därför kvar på sitt ordinarie boende.

– I och med att de har fullt vaccinskydd så blir man oftast inte lika sjuk och symptomen kanske inte blir lika tydliga, säger Persson.

Spårning

Smittskyddet gör nu en spårning och de har även varit på plats för att ge tips i rådande situation.

Folkhälsomyndigheten ska i dagarna komma med nya besked om restriktioner framöver. I Karlskoga tror man inte att alla restriktioner kommer lyftas, speciellt inte nu när deltavarianten är så dominerande.

– Restriktioner kommer att fortgå, det är vi rätt så säkra på, avslutar Persson.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlskogaNyheterVårdboende

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.