Hoppa till huvudinnehållet

Bra sommar för båtbussarna enligt prognosen – och två linjer förlängs

Publicerad:
Båtbussen i Karlstad sommaren 2021 Foto: Tommy Andersson

Båtbusslinjerna 92 och 93 förlängs under september, vilket innebär att de kommer att gå fredagar, lördagar och söndag hela månaden.

Båtbusslinje 92 trafikerar centrala Klarälven och linje 93 till Jäverön.

Redan 2020 förlängde Karlstadsbuss linje 93 som går till och från Jäverön och intresset för turen var stort.

Nu har Karlstadbuss beslutat att förlänga säsongen den linjen och även den guidade turen Karlstad runt som trafikerar Klarälven.

– Klarälven och Vänern som är som en av Europas största sjöar gör att vi har ett otroligt fint vattenläge i Karlstad. Så det är inte svårt att förstå hur uppskattade alla båtbussturer varit under även den här säsongen när många velat semestrat på utomhus, säger Maria Westin, turismchef i Karlstads kommun.

Prognosen för årets båtbussäsong visar att betydligt fler åkt båtbuss än under 2020 och många turer har varit fullbokade, och det trots att restriktioner gjort att färre resenärer har fått plats på båtarna.

Artikeltaggar

BåtbussKarlstadSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.