Hoppa till huvudinnehållet

Taktiskt skolboksexempel av läraren Silvén

Publicerad:
Jan Silvéns taktik lyckades fullt ut när Julita Express vann V64-1 på Färjestad.
Jan Silvéns taktik lyckades fullt ut när Julita Express vann V64-1 på Färjestad. Foto: Lennart Kihlman

Taktiken var klar på förhand: det var ledningen som gällde.

Och när den väl lyckades hade inte Julita Express några problem att ta sin andra raka seger.

– Jag var väldigt nöjd att vi kom till spets för jag vet att han är rejäl till slut, sa Jan Silvén.

Från spår fyra öppnade Julita Express så snabbt att han höll ut Bear Turbo utan problem sida vid sida och när det var klart låg vägen för att komma till ledningen öppen.

Det löste sig sedan bra när den betrodda trion Howdy Quick, Bombus Jet och Chang hamnade långt ner i kön och även om Chang kördes fram utvändigt om Julia Express varvet kvar blev det en säker seger för Jan Silvéns häst.

– Han var lite besvärlig som unghäst så det är mycket jobb bakom det hela och det är riktigt roligt att han fungerar så fint som han gör för dagen. Hoppas att han kan hålla sig fräsch och fin för det finns bra kapacitet och en jättebra löpskalle, sa Jan Silvén.

Vann i comebacken

Nappa Scar gjorde sin första start på ett år och efter att Pacific Face strukits fick han ett stort favoritskap. Nappa Scar var med i en 08-öppning det första halvvarvet mot Cash Okey för att komma till ledningen men trots det kunde han vinna med knapp marginal före en vasst avslutande Test Drive.

– Även om han hade varit i full form så hade han inte gillat det här upplägget utan han går hellre i ryggar. Jag måste lyfta på hatten för 500 meter från mål trodde jag inte att det skulle gå. Det tog emot lite de sista 40 meterna men han var tapper. Jag är stolt och nöjd över den här hästen, sa Lennartsson

Det var en av två V64-vinster för Per Lennartsson. Den andra kom i ett treåringslopp med Albacete och även här blev det en hård öppning när det blev 09,1/500 meter innan Lennartsson kunde sätta sig till rätta i spets i den andra kurvan. Även om det sedan gick långsamt, varvet nåddes på 14,1, var det bra gjort av Albacte att svara ut Lemieux Boko, som hade fått ett betydligt vilsammare lopp, till slut.

Andersson skrällde

V64-2 var en deltävling i Värmlands Folkblads Amerikaresa och här ordnade Andreas Andersson en skräll med Occasione Font som tränas av hans pappa Mikael J Andersson.

Från ett femtespår tog Occasione Doc hand om ledningen och Andreas svarade bestämt ut mer betrodde Break the Rules. Från den positionen vann Occasione Doc på det nya rekordet 13,7 över kort distans efter två månaders tävlingsuppehåll.

– Hon är lite speciell när hon hamnar bakom hästar, hon tycker inte om att springa där utan gör sina absolut bästa lopp när hon får springa först. Hon svarade bra när drog tussarna till slut, sa Andersson.

Trippel av Goop

Björn Goop avslutade streckspelet med att vinna med Marble Arch. Hon kom till ledningen tidigt och efter att det gick långsamt mitt i loppet hade Marble Arch inga som helst problem att vinna före Endwithastar (rygg ledaren) och en sylvasst avslutande Del Ray Pellini.

Goop vann även lopp innan och efter V64-spelet.

Först var det Lampard som imponerade när han spetsvann på tiden 15,0 över medeldistans och voltstart trots fyra månaders tävlingsuppehåll. I kvällens sista lopp gjorde högkapable He's Marvelous comeback och han spetsvann på ett tilltalande sätt före Silver Bullit.

Det var hårt i mål i V64-3 men först i mål var Loveyouecus och Petter Lundberg. Efter ett lopp i rygg på ledande Solkattens Shirazi kom luckan in på upploppet och Loveyouecus avgjorde med knapp marginal även om körande Petter Lundberg menade att hästen vann lätt.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonBjörn GoopFärjestadstravetJan SilvénMikael J AnderssonPer LennartssonTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.