Svår dag för Hedström: "En av mina sponsorer säckade ihop"

Publicerad:
Peter Hedström hade mycket att tänka på samtidigt som han skulle tävla. Foto: Olle Persson

Peter Hedström fick en tuff VM-comeback.

– Söndagen började med att en av mina sponsorer säckade ihop, berättar han.

Sponsorn, som Peter Hedström känner väl, drabbades av hjärtstillestånd, men räddades av sjukvårdspersonal på plats och mådde efter omständigheterna bra när han åkte iväg i ambulansen.

– Tur i oturen att det hände här, säger Hedström med tanke på sjukvårdsresurserna under VM-helgen.

37-åringen från Torsby har köpt en Hyundai till den här säsongen och gjorde VM-comeback efter fem år nu i Höljes, under vingarna på finska teamet med Marcus Grönholm som boss.

Trots minimala förberedelser slog han till med femte tid i första kvalet på lördagen, och sjunde i andra, trots besök i en sandfålla.

– Jag tog starten, men Timmy Hansen kom och klappade på mig. Han bromsade inte. Femma och sjua var vi ändå jättenöjda med. Allt var kanon i går.

Även för egna teamet i EM flöt det på.

– Anton Marklund var i topp och Michalak (Anders) sexa.

Söndagen gick dock i moll.

– Det var upp som en sol och ner som en pannkaka.

Händelsen med sponsorn satte tonen.

– Jag var alldeles chockad. Jag hade hjärtklappning och mådde dåligt som fan. Sen rullade Michalak och Anton gjorde totalskrot, och jag ska köra mitt i detta. Jag tänkte inte ens köra Q4.

Marklund tyckte själv att han var klantig?

– Ja, det är lätt att säga efteråt, men jag förstår honom också. Vi är tävlingsmänniskor och vill vara värst och ta chansen att bli etta i stället för tvåa.

Peter Hedström laddar om.

– Frankrike blir det inte, men vi har pratat om Riga. Michalak vill åka och Anton har pratat om det tidigare, att han kanske ska åka Hyundaien i VM. Men vi får se.

Blir det någon mer VM-start för dig?

– Ja, Belgien kanske, om ingen hyr bilen.

Artikeltaggar

Peter HedströmRallycrossVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare