Hoppa till huvudinnehållet

Promotorn hyllar Höljes: "Gör ett fantastiskt jobb"

Publicerad:
Simon Larkin från rallycrossens nya VM-promotor hyllar trivdes i Höljes. Foto: Olle Persson

Höljes har av allt att döma en säker framtid även när VM blir elektriskt 2022.

– Morgan och hans team gör ett fantastiskt jobb, säger Simon Larkin från WRC Promoter.

Promotorn för rally-VM har nu även hand om rallycross-VM, och Simon Larkin trivdes bättre i solen i Höljes än han brukar göra i Svenska rallyts snö.

– Jag är ingen vinterkille, jag föredrar alltid sommar.

Britten har hittills bara upplevt två rallycrosstävlingar, premiären i Barcelona och Höljes.

Vad tycker du om tävlingen?

– Väldigt bra. Det är synd att jag inte får uppleva det med 50 000 galna svenskar och norrmän. Men jag är väldigt glad att vara här och Morgan och klubben har gjort ett bra jobb under väldigt svåra förhållanden. Vi har så många som får vara här och njuter av bra racing.

4000 var maxgränsen under rådande restriktioner, men överraskande nog blev det inte ens det. Cirka 2500 biljetter såldes.

– Jag tycker det blev bra ändå, med vädret och racen, säger tävlingens general manager, Morgan Östlund i Finnskoga MK.

Simon Larkin hoppas mycket på sporten framöver.

– Vi har tagit över för att vi ser en stor potential i rallycross, speciellt med den elektriska framtiden. Vi försöker få ut så mycket vi kan i år, men det är svårt med event som är beroende av att sälja biljetter. Vi försöker supporta så många vi kan för att vara säkra på att ha ett pålitligt mästerskap nästa år.

Det spekuleras i att huvudklassen kanske inte hinner elektrifieras till nästa år.

Blir det elektriskt?

– Absolut, till hundra procent.

Höljes kontrakt i VM tar slut efter årets tävling och inget nytt är klart.

– Vi måste se hur schemat för nästa år blir först, hur många tävlingar det blir, när vi kan starta, det beror på leveransen av elbilarna och elektriciteten. Vi vill se till att teamen har nog med tid att bygga och utveckla bilarna. Vi ser nästa år som ett rallycross 2.0, en omstart av mästerskapet.

Men ni vill ha med Höljes?

– Ja, absolut. Det tillhör rallycrossens ursprung. Morgan och hans team gör ett fantastiskt jobb och jag ser ingen anledning att inte komma hit. Supporten han visar oss och tävlingen vi ser förtjänar att belönas, säger Simon Larkin.

Känner ni er lugna med det?

– O, ja. Det är en väldigt god samarbetskänsla. Vi har haft en bra helg och har en klar plan att göra något bra, säger Morgan Östlund.

Upplagan går runt i alla fall?

– Ja, det tror jag och hoppas verkligen, med vi har inga siffror nu.

Artikeltaggar

RallycrossRallycross-VMVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.