Kristoffersson åkte ut och drog till Grönland

Publicerad:
Johan Kristoffersson ledde ena semifinalen, men fick dubbelpunktering. Nu laddar han om för Extreme E på Grönland. Foto: Olle Persson

Johan Kristoffersson missade final i Höljes och laddar om för Extreme E.

– Ska bli kul att komma till Grönland, säger han.

Kristoffersson tillsammans med australiensiskan Molly Taylor har ledning att försvara i den elektriska terrängserien kommande helg. Han påbörjade den långa resan direkt efter tävlingarna i Höljes.

– Jag åker till Göteborg och flyger därifrån på tisdag morgon. Det tar lång tid att ta sig dig, de ska chartra något plan.

I rallycross-VM tappade trefaldige världsmästaren mark mot bröderna Hansen och de andra och föll från andraplatsen efter premiären i Barcelona till femte plats nu.

Kristoffersson i en Audi för EKS JC från Kil var etta, tvåa, sexa, etta i kvalheaten och tvåa sammanlagt efter Timmy Hansen, men incidenten i ledningen i semifinalen blev ödesdiger.

– Jag fick punktering i landningen i första hoppet på tredje varvet, var lite långt ut och landade på curbsen och fick dubbelpunka, på båda däcken på högersidan.

Måste ha varit surt?

– Ja, men det är som det är. Marginalerna är små och det var inte riktigt på min sida denna helgen. Jag får lägga den bakom mig och gå vidare.

Han såg bröderna Hansen toppa finalen innan han drog.

– Bara att lyfta på hatten.

Att försvara VM-titeln blev svårare.

– Ja, jag är 20 poäng bakom Timmy nu så det blir tufft, men det är sju tävlingar kvar.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonRallycrossRallycross-VMVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare