Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Då steks sista burgaren på McDonalds i city

Publicerad:
Patrik Hjelte (till höger) känner lite extra för den centrala restaurangen som nu fått ett slutdatum. ”Men allt har sin tid, det här är inget hejdå till centrum”, säger han. Här tillsammans med Mattias Lindqvist, Alexandra Eliasson och Johanna Brüngel som alla började sin karriär på Karlstad city.
Patrik Hjelte (till höger) känner lite extra för den centrala restaurangen som nu fått ett slutdatum. ”Men allt har sin tid, det här är inget hejdå till centrum”, säger han. Här tillsammans med Mattias Lindqvist, Alexandra Eliasson och Johanna Brüngel som alla började sin karriär på Karlstad city. Foto: Lisa Olaison/NWT Arkiv

Som bekant kommer McDonalds-restaurangen i centrala Karlstad att stänga under hösten.

Nu kan restaurangägaren Patrik Hjelte avslöja när den sista burgaren steks.

Det har tidigare sagts att restaurangen skulle slå igen i september, men stängningen kommer tidigare än så.

– Nästa helg är sista helgen vi har öppet, säger Patrik Hjelte.

Det innebär att den sista burgaren steks ungefär 22.59 söndagen den 29 augusti.

Något större kalas blir det inte, det sätter pandemin stopp för. Men det fanns planer.

– Vi hade tänkt sätta de priser som vi hade i början av 90-talet, 19 kronor för en happy meal och 39 för en big mac. Men jag känner att jag inte kan det nu, med den smittspridning som är. Gästerna är välkomna, men vi vill inte skapa det springet som det hade blivit.

I år stängs länets äldsta McDonalds: "Kunderna kom och hamstrade hamburgare"

Gamla bekanta

Men en lite annorlunda avslutningshelg blir det ändå. Under några timmar på lördagen kommer gamla bekanta ansikten langa burgare på löpande band.

– Det kommer 20 gamla medarbetare som var med på 90-talet.

Folk som i dag bor i olika delar av landet och jobbar som polis, lärare och vd. Bland annat. Det var inte svårt att få tag på dem och få dem att ställa upp.

– Det är några gamla pionjärer som skapat en Facebookgrupp med närmare 100 medlemmar, så vi har bjudit in några av av dem att göra några sista timmar. De får arbetskläder och sedan bjuds de på middag, säger Patrik Hjelte.

– Det blir som ett sista tack och hejdå till restaurangen efter 30 år.

I lokalen i hörnet Drottninggatan-Fredsgatan har det i 30 år stekts burgare och friterats pommes frites, men nästa helg tar den eran slut.
I lokalen i hörnet Drottninggatan-Fredsgatan har det i 30 år stekts burgare och friterats pommes frites, men nästa helg tar den eran slut. Foto: Frida Jansson Högberg

Nu när det är drygt en vecka kvar, känns det vemodigt?

– Den här restaurangen betyder mycket för mig och min familj, så jag har en enorm kärlek till den. Jag fick vara med och öppna den och nu får jag stänga den, säger han om restaurangen som gav en start på den karriär han har i dag.

Men Patrik Hjelte understryker att det inte är ett ”hejdå” till city, utan ett ”på återseende”.

– Vi går in i en ny era med framtidens McDonalds med stora investeringar och nyheter runt hörnet. Så vi kommer säkert tillbaka i ett mindre format.

Artikeltaggar

DrottninggatanKarlstadMcDonaldsNyheterPatrik HjelteSnabbmat

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.