En trygg vinkompis i sommarpausen

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Har sommaren tagit en paus eller kanske helt gett upp? Jag hoppas på pausen och sneglar istället åt lite mer värmande viner och mat.

Klaga ska vi inte göra, för denna sommar har varit underbar. Gott om sol, höga temperaturer och härliga bad. De friska vinerna och svalkande rosé får helt enkelt ligga kvar i kylen. Vi tänker istället sensommargrill och kanske en tidig gryta, gärna med svamp och smakrika örter. Pausvädret tar oss till Ungern där fredagens tips kommer ifrån. Druvorna heter kékfrankos - som är en lokal förmåga - och syrah. Vinet heter Sopron, som med nya årgången bjuder oss på snygg koncentration och djupa toner av röda plommon, körsbär, ceder, lagerblad och spänstiga syror. En trygg vinkompis i sommarpausen och den stundande hösten. Sopron är ekologiskt certifierad och finns i över 80 butiker.

Sopron Kékfrankos és Syrah, 2019

Vinet: Sopron Kékfrankos és Syrah, 2019

Nr: 2158, fast sortiment

Druvor: Kékfrankos och syrah

Pris: 119 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.