Nytt pers men 50 gram från "drömgränsen"

Publicerad:
Forshagafiskaren Anton Edvardsson med sin rekord-abborre från Lidsjön i slutet av juli. Foto: Privat

En abborre på 1950 gram är Anton Edvardssons livs fisk så här långt.

Och nu ligger "drömfisken" bara 50 gram bort.

Det är alltså den som ska spränga 2-kilosvallen på abborre...

– 50 gram låter kanske inte så mycket men att förbättra rekorden så mycket på den här nivån är en svår uppgift, säger Forshagafiskaren. Men jag kommer ju närmare och närmare och nu tycker jag faktiskt att "drömgränsen" ligger inom räckhåll.

Det var i slutet av juli som Anton Edvardsson drog en abborre på 1950 gram under en fisketur på Lidsjön i Sunnemo tillsammans med sin kompis Oskar Johansson. Därmed krossade han sitt dryga tio år gamla personrekord med 50 gram.

– Vi hade spinnfiskat från båten i stort sett taget hela dagen och det hade varit glest mellan huggen. Därför bestämde vi oss för att ställa oss vid en risvas i hopp om att få några rejäla abborrar, berättar Anton.

Väl där behövde man inte vänta speciellt länge.

– Eftersom det var så tunga ryck efter hugget var jag bergsäker på att jag hade fått en gädda på kroken, säger Anton Edvardsson som utan några större krusiduller erkänner att han hade en enastående tur vid bärgningen.

– Ja, verkligen... precis när abborren landade i håven så släppte jiggen...

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeFritid och livsstilPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare