Hoppa till huvudinnehållet

Lunchomgång med jackpot - vi har två heta spikar

Publicerad:

På fredag är Årjängstravet värd för V65-omgången på lunchtid och det är dessutom jackpot med cirka två miljoner kronor i sexrättspotten.

Vi spelar med två spikar varav en är på jakt efter sin femte raka seger.

Det femåriga stoet Imperias Juliette gjorde årsdebut den 21 juli men då tränaren Robert Bergh inte är rädd för att starta hästarna tätt har hon redan hunnit med att ta fyra raka vinster. Samtliga vinster är dessutom tagna i säker stil och trots att hon har spår åtta den här gången tror att det blir en ny seger.

Kusken Nicolaj Haagensen är ett oskrivet kort för den svenska travpubliken. Han jobbar hos Robert Bergh sedan en tid tillbaka och för sin nya arbetsgivare har han kört ett lopp och då blev han fyra med Mellby Ia efter en väl avvägd styrning.

I Sverige har Nicolaj inte vunnit lopp, men slår man på det danska travförbundet får man fram statistiken att han på 38 starter har tre vinster, en andraplats samt fem tredjeplatser.

Den andra V65-spiken är Unico Broline i den sista avdelningen. Han imponerade rejält vid besöket i Årjäng den 6 augusti och Sofia Aronssons stall har visat en fin form den senaste tiden.

Hemmahopp finns det gott om den här dagen och Per Ludvig Nilsen ska ha bra chans att inleda V65-omgången med Nordby Fröy. Han står perfekt inne i det här loppet och att det är endast är åtta motståndare med är såklart en fördel.

Sam the Man var senast ute i Norskt Mästerskap och nu möter han inte lika tufft motstånd, en tänkbar spik i avdelning tre.

Rubrikhästar

Spiken

Unico Broline (avd 6)

Han imponerade rejält vid det senaste besöket i Årjäng.

Fidusen

Cherry Hills (avd 2)

Blir det spets från springspåret kan hon överraska.

V65-1

5 Nordby Fröy

3 Kinge Svarten

9 Torpa Nicklas

2 Löv Teddy

4 Björnemyr Dennis

---------------------------------------

8 Teddy Gutten Stöen

7 Solör Stegg

1 Röyns Nora

6 Doktor Jaros

5 Nordby Fröy var ganska hårt spelad i ett V75-lopp i Rättvik senast men fick för långt fram och galopperade sedan in på upploppet. Före det så avslutade han starkt bakom Stjärnblomster under Årjängs V75-dag. Att det bara är nio hästar med i fältet gynnar Norby Fröy som står bra inne i det här loppet sett till intjänade pengar.

3 Kinge Svarten var med i ett femåringslopp senast och var nära att bli tvåa bakom överlägsne Tekno Viking efter en bra avslutning. Vi tror att Kinge Svarten är bäst på startvolten.

9 Torpa Nicklas var med i samma V75-lopp som Norby Fröy och gjorde det bra även om det inte blev några pengar. Är riktigt startsnabb och bör få en fin position.

V65-2

7 Harry Jaam

1 Sören Palema

14 The Eagle

9 Global Attitude

6 Cherry Hills

---------------------------------------

3 Max Orlando

8 Eenymeenyminymoe

4 Leråkers Elsa

11 Googoo Oscar

12 Bokoloko F.T.

2 A Friend Like You

15 Jury M.L.

10 Royal Vacation

13 Zucchini

5 O.M.Galliano

7 Harry Jaam tog ledningen senast och visade en bra uppfattning när han vann närmast före favoriten Red Rum. Nu får Harry Jaam attackera bakifrån men kan ändå vinna på nytt.

1 Sören Palema kom med en stark avslutning från kön senast och kan ta karriärens första seger.

V65-3

8 Sam the Man

7 Easy Cash

2 Deep Pockets

9 Enzo Am

---------------------------------------

5 Track Angle

4 Seek and Destroy

6 Mellby Frodo

1 Miss Åslanda

10 Dokonjo

3 Gravity Falls

8 Sam the Man var senast ute i Norskt Mästerskap och öppnade 08/500 meter innan Svein O Wassberg släppte ledningen till vinnande Lionel. Att Sam the Man tappade lite till slut är inget att säga något om, inte minst då han inte hade tävlat på några veckor. I våra ögon är han den bästa hästen i loppet och vi utesluter inte att han kan köras till ledningen trots spår åtta.

7 Easy Cash trampade upp i en vagn 750 kvar i V75-finalen i lördags och galopperade. Annars är han travsäker och har visat i omgångar på V75 hur bra han är och kan absolut vinna här.

2 Deep Pockets fullföljde fint på V75 senast på en bra tid även om det inte blev några pengar och fick ett fint utgångsläge här.

V65-4

8 Imperias Juliette

---------------------------------------

10 Calmass

6 Dr Martin

2 Tasherit

7 Michelangelo Zon

3 Wilhelm Tell

9 Kong Amok

1 Joe's Glory

5 Federico

4 Green Phyto Power

8 Imperias Juliette gjorde årsdebut så sent som den 21 juli men har med täta starter redan tagit fyra raka vinster i säker stil. Senast kom hon till ledningen och vann lätt via 12/400 meter till slut. Kusken Nicolaj Haagensen är ny hos Robert Bergh och är inte så rutinerad men har tre vinster och ytterligare sex placeringar bland de tre bästa på 38 starter i Danmark.

10 Calmass kördes fram utvändigt om ledande och vinnande Prosperous S. mitt i loppet senast och höll klart godkänt som femma. Har nu lopp i kroppen efter två månaders tävlingsuppehåll.

6 Dr Martin spurtade fint som trea i högervarv i Åmål senast och gör jämna och bra insatser i start efter start.

V65-5

7 Lady to Run

9 Minnucci Zon

12 Jane Attack

3 Kaatje

1 Fourfiveseconds

13 Ziva

---------------------------------------

10 Hepburn B.R.

8 Running Coktail

5 Pirat Pia

11 Lella Lombardi

2 Knight's Seastar

4 Gracile

6 Charming Evy Sisu

7 Lady to Run visade toppform vid andraplatsen näst senast med ett starkt slutvarv från femte par utvändigt och i den senaste starten fick hon full utdelning på formen. Då körde Odd Arne Sagholen snabbt fram till utvändigt om ledaren och Lady to Run vann överlägset. Är hon lika bra på nytt ska det vara mycket bra segerchans!

9 Minnucci Zon vann på ett bra sätt från spets i en snabb avslutning i den senaste starten. Ett givet streck på V65.

V65-6

8 Unico Broline

---------------------------------------

11 Great Winner

3 Profinitif

7 Brothers N.Arms

10 Eraja Jaam

5 Fredric Palema

2 Grand Maxim

4 Bravivivicimo

9 Sukpoint C.C.

6 Lovely Vacation

1 Octavius Harvester

8 Unico Broline imponerade rejält senast när han trots ett lopp utvändigt om ledande Pacific Kingdom kunde koppla greppet och hålla undan med knapp marginal före Easy Cash. Före det avslutade han rappt i ett V75-lopp under Hugo Åbergskvällen på Jägersro. Vi spikar på V65 trots att han har ett femtespår i volten på tillägg.

11 Great Winner galopperade med sparade krafter på V75 näst senast och skötte sig fullt godkänt i ett stayerlopp på Romme efter det.

3 Profinitif har visat toppform i de senaste starterna och med endast tre hästar på startvolten bör han få ett fint lopp

Stora systemet (ovan strecket): 5x6x4x1x6x1 = 720 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x3x2x1x4x1 = 72 rader.

Tips övriga lopp

Lopp 1: 8 Bol Igel, 9 Hvalstad Perla, 1 Sirrah Outs: 12 Tö.

Lopp 8: 11 Tverdals Odin, 6 Dallas, 7 Perle Bo Outs: 12 Snotra A.K.

Lopp 9: 5 Big Top Lindy, 1 La Coquette Zon, 14 Global Utopia Outs: 3 Harry River.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.