Kängan mot förra laget: ”Fantastiskt att trycka dit både en, två och tre puckar”

Publicerad:
Före detta FBK-spelarna Lucas Ekeståhl-Jonsson och Jacob Nilsson i en närkamp under en av träningsmatcherna. Nu ställs Nilsson mot Färjestad i Strömstad. Foto: MATHIAS BERGELD

Färjestad möter Frölunda i kväll i Strömstad Hockey Classic, som vanligt ett hett och laddat möte – i år kanske lite extra för Frölundas nyförvärv Jacob Nilsson.

– Vill de inte ha mig, vill inte jag vara där heller. I efterhand ser jag bara positivt på allt, säger Nilsson om utköpet från FBK till GT.

Färjestad hade tappat Linus Johansson och Marcus Nilsson, två stora delar av forwardsuppsättningen och ersättaren för båda två skulle komma i Jacob Nilsson – så var tongångarna förra året.

Någon succé blev det inte, ingen katastrof heller: Nilsson stod för 23 poäng, 13+10, på 50 grundseriematcher, han tog näst flest tekningar och gjorde det näst bäst i laget. En okej förstasäsong.

I takt med att Färjestads tunga förstärkningar började rulla in försvann däremot Nilssons roll som ”the go to guy” tämligen omgående. Den 15 juni köptes han ut från återstoden av kontraktet.

– Det blev en lärdom. Någonting som nu i efterhand är något man lär sig av och tar med sig. Det blir mer som en boost. Det är som det är i den här branschen, det är bara att försöka vända det till något positivt, säger Jacob Nilsson till GT.

Ställs mot förra laget

Istället för ytterligare ett år i Karlstad blev det snabbt klart med ett nytt kontrakt, i rivalen Frölunda. I efterhand en lösning Nilsson kan se positivt på.

Blev du besviken på FBK?

– Jag trivdes bra där. Men sen var det... Vill de inte ha mig, vill inte jag vara där heller. I efterhand ser jag bara positivt på allt.

Ikväll ställs lagen mot varandra i Strömstad – en match du kan följa via NWT:s liverapportering.

– Det är väldigt roligt – och spännande. Jag har längtat efter detta. Jag är väldigt förväntansfull när det börjar dra ihop sig till matcher som gäller någonting.

Ser du detta som ett revanschår?

– Ja. Men jag tycker att det gick ganska bra förra säsongen, det finns saker jag kan förbättra. Men jag skulle inte ljuga om jag sa att det hade varit fantastisk att trycka dit både en, två och tre puckar mot Färjestad.

Pennerborn inför Strömstad – detaljen som kan lyfta spelet

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFrölunda HCIshockeyJacob Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare