”Ett enda stort smörgåsbord...”

Publicerad:
Ekshäradsfiskaren Christer West med sin dryga 3,6 kilo tunga öring hämtad ur favoritvattnet Stora Ullen. Foto: Privat

Med en öring på dryga 3,6 kilo från Stora Ullen toppar Christer West klassen i NWT på hugget för juli månad.

Det är visserligen en bra bit från både från person- och sjörekord men räcker gott och väl för att lägg beslag på etappriset.

– Jag är belåten. Det var ett fint exemplar, säger Ekshäradsfiskaren som varje år lägger ner 100-tals timmar på sportfisket i framför allt Stora Ullen som är hans absoluta favoritvatten på hemmaplan.

– Visserligen är sjön svårfiskad men under vattenytan finns det egentligen fantastiska tillgångar, fortsätter Christer West. Här finns praktiskt taget allt man kan önska sig i sportfiskeväg. Jag tänker i första hand på grov öring och gädda och här finns även så förnämliga arter som sik och röding. Nu vill jag förstås inte överdriva på något vis men visst känns det ibland som att Stora Ullen är lite av ett dukat ”smörgåsbord...”

Och Christer West har inte gott lottlös från sjöarna under årens lopp.

Hans personrekord på öring ligger på 5,6 kilo är hämtad ur just Stora Ullen i fjol och som också då belönades också med flera NWT på hugget-priser.

Men sjörekordet för öring är betydligt tuffare.

Det lär nämligen ligga på dryga 8 kilo.

Ännu tuffare är Stora Ullens sjörekord för gädda.

Det landar nämligen på rejäla - 18,5 kilo!

Allt talar sedan för att sjön kommer att bli ännu attraktivare i framtiden eftersom det pågår projekt för att ytterligare förbättra fiskens lekområden i systemet som också innehåller Lilla Ullen.

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeFritid och livsstilPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare