Hoppa till huvudinnehållet

Digital karta för sportfiske

Publicerad:
Den digitala fiskekartan redovisar över 50 000 visar sedan starten för några månader sedan.
Den digitala fiskekartan redovisar över 50 000 visar sedan starten för några månader sedan. Foto: Matilda Leijon

I slutet av april lanserades en helt ny digital karta för strand- och stadsnära sportfiske runt Vänern.

Det har blivit en knallsuccé.

Så här långt har den digitala fiskekartan nämligen haft - dryga 50 000 visningar!

Det är projekt Håv- hållbar fisketurism i Vänern, som ägs och finansieras av Fiskeområde Vänern, som tagit fram den digitala kartan vars syfte är att lyfta fram och tillgängliggöra det enkla fisket för både lokalbor och turister.

Och satsningen har alltså blivit en fullträff.

En bra bit över 50 000 visningar på bara några månader talar sitt tydliga språk.

– De många visningarna bekräftar inte bara det stora fiskeintresset utan också möjligheterna att utveckla det strand och stadsnära fisket ännu mer, säger Simon Jonsson som är projektledare på Fiskeområde Vänern.

Ännu så länge omfattar kartan fiskeplatser i Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborgs kommuner och kommer till viss del att förbättras under hösten.

– Det viktigaste är nu att hitta en bra lösning så att kartan kan förvaltas vidare, förbättras och utvecklas även efter projektets slut, säger Simon Jonsson som också ärm fullständigt övertygad om att den här typen av kartor kan användas på fler platser än bara runt Vänern.

Fotnot: fiskekarta och info hittas på www.lakevanern.se

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeFritid och livsstilPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.