Hoppa till huvudinnehållet

Albin är yngste etappsegraren

Publicerad:
15-årige Albin Hedlund med sin dryga 5 kilo tunga gös som toppar klassen för juli månad. Därmed är han NWT på huggets yngste etappsegrare så här långt i sommar.
15-årige Albin Hedlund med sin dryga 5 kilo tunga gös som toppar klassen för juli månad. Därmed är han NWT på huggets yngste etappsegrare så här långt i sommar. Foto: Privat

Det här är Albin Hedlund från Råda.

Han är bara 15 år.

Den 23 juli tog han en 5029 gram tung gös ur Rådasjön.

Därmed är han NWT på huggets yngste etappsegrare så här långt i år.

– Å vad roligt... det trodde jag inte... det här är första gången som jag vinner ett fiskepris, jublar den unge Rådafiskaren när NWT på hugget meddelar honom det totala resultat juli månads etappp.

Det var alltså i slutet av juli som Albin Hedlund begav sig ut på Rådasjön. Han hade tacklat med en 13 centimeter lång rapala husky och rullen var försedd med en 0,17mm flätad lina. Vid 20-tiden på kvällen kom det rejäla hugget. Först tio minuter senare hade han fått in gösen till båten för första gången och efter ytterligare några minuter kunde den tunga fisken lyftas in i båten med hjälp av en håv.

Gösen vägde dryga 5 kilo och var 78 centimeter lång.

– Jag har aldrig fått en så stor fisk förut, säger Albin. Den var tung och jobbig. Och så var det lite nervöst på slutet. Ett tag var jag lite orolig för att den skulle gå ifrån mig... men allt löste sig till slut.

Under alla förhållanden är det här en fisketur som den unge Rådafiskaren sent ska glömma.

– Ja, det här är ett minne för livet...

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeFritid och livsstilPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.