Hoppa till huvudinnehållet

Åhlin-Kottulinsky tillbaka på historisk mark: ”Kommer ge allt”

Publicerad:
STCC-fyran Mikaela Åhlin-Kottulinsky ser fram emot att återigen rejsa på Gelleråsen.
STCC-fyran Mikaela Åhlin-Kottulinsky ser fram emot att återigen rejsa på Gelleråsen. Foto: Micke Fransson/TT

Klassiska Kanonloppet på Gelleråsen aren avgörs i helgen. I STCC-klassen finns en entusiastisk och taggad Mikaela Åhlin-Kottulinsky med.

– Hela teamet kom snabbt in i våra bra rutiner efter sommaruppehållet, så vi känner oss väl förberedda inför helgen, säger hon i ett pressmeddelande.

2018 blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk på Gelleråsen arena efter att hon som första kvinna vunnit ett STCC-lopp. Till helgen är hon tillbaka på den klassiska motorstadion utanför Karlskoga – och hon är det med ett starkt sommartest i ryggen.

– Jag har en riktigt bra känsla från testet. Hela teamet kom snabbt in i våra bra rutiner efter sommaruppehållet, så vi känner oss väl förberedda inför helgen, säger hon i ett pressmeddelande.

Målet är tydligt, och detsamma som för tre år sedan: överst på pallen.

– Det är klart att man alltid vill vinna, men vi vet också hur tufft detta mästerskap är. Så vi kommer ge allt med ambitionen att stå högst på pallen i helgen.

Efter två tävlingar ligger värmländskan fyra i sammandraget, leder gör teamkamraten Robert Dahlgren efter fyra segrar och sex pallplatser.

– Karlskoga brukar alltid bjuda på tighta kval och oförutsägbara tävlingar där förare som kanske inte alltid är med i toppen kan sticka upp. Jag kommer dessutom att köra med full viktlåda efter resultaten från föregående tävlingar, något som är rätt styggt just på den här banan. Det kan bli en av våra tuffaste tävlingar, men vi kommer som alltid att kämpa stenhårt för att slå oss in i topp tre och stärka vår ledning i mästerskapet, säger han.

STCC på Gelleråsen är en del av Kanonloppet och körs lördag till söndag.

Artikeltaggar

GelleråsenGelleråsen ArenaMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportSTCC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.