Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnorna gör comeback – i Munkfors

Publicerad:
Reporter Kim Frandsen
Kim Frandsen
kim.frandsen@nwt.se
Munkforsbördiga Pelle Prestberg och Peter Nordström är två av flera profilstarka namn som kommer delta under moderklubbens återinvigning av arenan.
Munkforsbördiga Pelle Prestberg och Peter Nordström är två av flera profilstarka namn som kommer delta under moderklubbens återinvigning av arenan.

Pelle Prestberg och Peter Nordström återvänder till moderklubben – i alla fall för en dag.

Detta då IFK Munkfors nu återinviger sin arena med en profilstark veteranmatch.

– Intresset har varit väldigt stort, säger upphovsmannen Håkan Eliasson.

Upprustningen av Klingevi, numera känt som Munkfors arena, börjar närma sig upploppet.

Arbetet med att byta ut såväl sarg som platta och aggregat har pågått under hela sommaren och när allt står klart är det dags för återinvigning.

En återinvigning som kommer bestå av en profilstark veteranmatch mellan IFK Munkfors och Färjestad BK.

Förutom ovan nämnda Pelle Prestberg och Peter Nordström ingår bland andra Rickard Wallin, Christian Berglund, Micke Johansson, Jonas Höglund och Magnus Arvedson i den preliminära laguppställningen.

– Vi tror att det kan komma bli en rolig grej. Sedan hade man såklart önskat att det hade varit en frisk värld så folk hade kunnat komma och gå som de vill, säger upphovsmakaren Håkan Eliasson.

Eliasson syftar på coronaviruset och de publikrestriktioner som arrangemanget tvingas förhålla sig till.

– Som det är nu kan man ta in 300 sittande och utifrån de förutsättningarna kan det nog bli fullt. Jag tror att det finns ett uppdämt behov eftersom man tidigare inte har fått gå på något, säger Eliasson.

Intresset kring att delta har varit stort bland de forna stjärnorna.

– Vi hade kunnat få ihop fyra lag om vi velat. I stort sett alla som tackat nej har tvingats göra det av fysiska skäl.

En av dem är Håkan Loob.

– Men han har sagt att han preliminärt kan tänka sig att stå i båset. De flesta jag har ringt har varit intresserade av att ställa upp på ett eller annat sätt.

Matchen är planerad till lördagen 4 september.

Artikeltaggar

Christian BerglundFärjestad BKIFK MunkforsIshockeyJonas HöglundMagnus ArvedsonMikael JohanssonPelle PrestbergPeter NordströmRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.